TOKİ'nin Yüzde 20 İndirim Kampanyasında Yarın Son Gün

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik uyguladığı yüzde 20 indirim kampanyası büyük ilgi gördü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanyadan yararlanıp tapularını hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının en geç 29 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

TOKİ’nin borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 20 indirim kampanyası hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanyaya 15 binin üzerinde başvuru olduğunu belirterek, "Daha önce idaremizden konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımız yaklaşık 820 milyon lira kampanyaya para yatırdı ve borçlarını sıfırladı” dedi.

Yüzde 20 indirim kampanyasına başvuruların 21 Ağustos 2017 tarihinde başladığını söyleyen Turan, “Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" diye konuştu.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Kampanyamızdan satışları 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2015 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmemiştir" dedi.

Kampanyaların belirli prosedürlere ve vatandaşların durumuna göre yapıldığını ifade eden Turan, "Yaz aylarında indirim kampanyası yaptığımızda birçok vatandaşımız köyünde oluyor, tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamızı eylül ayında yapıyoruz" dedi.

Turan, ayrıca kampanya kapsamındaki konut alıcılarının borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini söyledi.

Yüzde 20 indirim kampanyasına vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade eden Turan, “Vatandaşlarımızın bu ilgisi yaşanan tüm sıkıntılara rağmen milletimizin ülkemizin ekonomisine ve geleceğine duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır. Ayrıca birikimlerin konut amaçlı kullanılması da sektörümüze duyulan güven ve ilginin göstergesidir” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA