Siirt'te Dış Ticaret Semineri

Siirt'te "Dış Ticaret" bilgilendirme semineri düzenlendi.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) organizasyonuyla, STSO konferans salonunda düzenlenen seminer, Ekonomi Bakanlığından gelen uzmanlar tarafından verildi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü dış ticaret uzmanı Mustafa Yılmaz, seminerde yaptığı sunumda, devletin ihracatta sağladığı yardımları, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılım destekleri, pazar araştırması ve pazara giriş desteği ile pazara giriş belgelerinin desteklenmesi konularında detaylı bilgi verdi.

Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi, pazar araştırması ve pazara giriş destekleriyle yurtdışı fuarlara katılım, Körfez ülkeleri, Irak ve Suudi Arabistan'a ihracat imkanları hakkında da bilgi verilen seminerde, ihracatın artırılması için devletin her türlü imkanı sunduğu belirtildi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı seminere, TOBB ve DAİB yetkililerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ihracatçılar katıldı.

Kaynak: AA