Şehit Halisdemir'in Kardeşinden Bakan Zeybekci'ye Ziyaret

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şehit Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir ile Niğde'nin Kiledere Belediye Başkanı Selami Yılmaz'ı makamında kabul etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, konuklarıyla sohbet eden Zeybekci, şehit Halisdemir'in, Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında gösterdiği vatanperverlikle Türk halkının gönlünde taht kurduğunu belirtti.

Bakan Zeybekci, şehit Halisdemir'e ilişkin "Muhteşem bir asker. Aldığı emri hiç ikiletmeden, düşünmeden yerine getiriyor. Bu milletin gerçek askerinin özelliğini ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Zeybekci, konuşmasında 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Irak ve Suriye'nin içinde bulunduğu duruma bakarsanız 15 Temmuz'un ne demek istediğini çok daha iyi anlarsınız. Bu bir süreçti. Bu Irak, Suriye ve Türkiye operasyonuydu. Türkiye'de bunu çukurla PKK ile yapamadılar, böyle denediler. Allah'a şükür bu ülkenin kahraman evlatları sayesinde başarılı olamadılar ama hala bunu her türlü ikiyüzlülükleriyle devam ettiriyorlar."

Darbe girişiminin yaşandığı gece TBMM'ye gelişi sırasında karşıdaki askeri binalardan yaylım ateşine tutulduğunu aktaran Zeybekci, "Yüce Meclis'te kurşun yağmuruna tutuldum ama bize bir şey olmadı. Demek ki Ömer Halisdemir'e nasip olan mertebe bize nasip değilmiş." ifadesini kullandı.

Soner Halisdemir de darbe girişimi öncesi İstanbul'da yaşadığını, daha sonraki süreçte ailesine destek olabilmek için memleketine döndüğünü belirtti. Halisdemir, özellikle ilkokul öğrencilerinin "Ömer ağabey yaşasa bize ne tavsiye ederdi? Vatan için neler yapabileceğimizi söylerdi?" şeklindeki sorularından çok etkilendiğini kaydetti.

Kiledere Belediye Başkanı Yılmaz da Bakan Zeybekci'ye, belediyesine ilişkin bilgiler sundu.

Kaynak: AA