Sarıyer'de Selde Can Pazarı Yaşayan Kadın, O Anları Anlattı

Dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış sebebiyle Sarıyer’de iş yerinde mahsur kalan ve çevredeki vatandaşların iş yerinin camını kırarak kurtardığı Işıl Ateş Mıda, yaşadığı o korku dolu anları anlattı. Mıda, Sarıyer Belediyesi’ne tepki göstererek, “Temmuz ayında da bu şekilde yağmur yağmıştı. O zaman belediye tarafından önlemler alınmış olsaydı belki de daha iyi olacaktı” dedi.

Sarıyer'de Selde Can Pazarı Yaşayan Kadın, O Anları Anlattı
Sarıyer’de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte su basan iş yerinde mahsur kalan bir kadın çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılmıştı. Şiddetli yağış nedeniyle sular altında kalan iş yerinde mahsur kalan Işıl Ateş Mıda iş yerinin camı kırılarak kurtarılmasının ardından yaşadıklarını İHA mikrofonuna anlattı.

“Masanın üzerine çıktım, koltukları tutarak dengemi sağlamaya çalıştım”

Yaşamış olduğu şoku üzerinden atamadığını ifade eden Işıl Ateş Mıda, “Saat 5 gibi yağmur yağmaya başladı ve sonrasında kapıdan ve duvarlardan su sızmaya başladı.

Bir süre sonra klimanın olduğu borudan da içeriye doğru su fışkırmaya başladı.

İlk etapta kıyafetlerle dolap yardımlarıyla kapıyı tutmaya çalıştık. Bir süre sonra su bel hizasına geldi ve ben masanın üzerine çıktım. Koltukları tutarak dengemi sağlamaya çalıştım. Sonrasında kapı şişti tabi sudan dolayı, eşim Yalçın da benim yanımdaydı, o esnada beraberdik. O da bilgisayarım gibi özel eşyalarımı kurtarmaya çalışıyordu, baktık olacak gibi değil. Tüm dolaplar, her şey gitti. Biz de içeride kilitli kalınca mahallemizin yardımsever abisi camı kırdı ve bizi o şekilde çıkarttı” ifadelerini kullandı.

Selde mahsur kalan kadından Sarıyer Belediyesi’ne tepki

İkinci sel felaketiyle karşılaştıklarını ifade eden Işıl Ateş Mıda, Sarıyer Belediyesi’ne tepki göstererek, “Temmuz ayında da bu şekilde yağmur yağmıştı. O zaman belediye tarafından önlemler alınmış olsaydı belki de daha iyi olacaktı. Ne yazık ki altyapı sorunu da var İstinye’de. Sigorta şirketim Temmuz ayındaki hasarı ödemişti ve şimdi tekrar aynı şeyleri yaşadık. Umarım bir daha yaşanmaz, yaşanmaması için taşınıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA