Mimarlar Selçuklu Kongre Merkezini Gezdi

Mimarlar Odası Konya Şubesi Selçuklu Kongre Merkezi’ni ziyaret etti.

Mimarlar Selçuklu Kongre Merkezini Gezdi
Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve Anadolu’nun en büyük kongre merkezi olan Selçuklu Kongre Merkezi, modern mimarisi ile büyük beğeni topluyor. 33 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve sahne yüksekliği, genişliği, konforu, ses ve akustiği ile Türkiye’nin en güzel kongre merkezlerinden olan Selçuklu Kongre Merkezi’nde 18 salon bulunuyor. Mimarisiyle Konya’ya değer katan Selçuklu Kongre Merkezi, Selçuklu Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapıldı. Mimarlar Odası Konya Şubesi de Selçuklu Kongre Merkezi’ni ziyaret etti. Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Mustafa Kaş ve beraberindeki heyet, Selçuklu Kongre Merkezi’ni gezdi ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan bilgi aldı.

Anadolu’nun kalbinde, kadim Selçuklu başkentine önemli bir eser kazandırdıklarını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Anadolu’nun en büyük kongre merkezini inşa etmek bize nasip oldu. Çok uzun bir emeğin sonunda ortaya güzel bir eser çıktı ve bu şehrimiz adına gurur verici. 33 bin m’ lik alanda sahne yüksekliği, sahne genişliği, koltuk konforu, ses ve akustiği ile Türkiye’nin en güzel kongre merkezlerinden birini inşa ettik. Toplamda 18 salonu olan Kongre Merkezi’miz Konya’ya yeni bir ufuk açıyor. Selçuklu Kongre Merkezi ile Konya kongre turizminin önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Konya’ya ekonomik katkı sağlayacak " dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan eserlerin şehre katma değer kattığını söyleyen Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Mustafa Kaş, “Selçuklu Belediyesi mimari yapısı ile Konya’ya değer katacak önemli bir merkezi şehrimize kazandırmış. Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine bu önemli eser için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA