Milletvekili Uslu, Keşif Ekibine 'Sufi Yolu' Projesi Anlattı

ANTALYA – AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yaklaşık yedi ay önce başlatılan "Sufi yolu" projesi kapsamında Antalya keşif ekibi ve gazetecilerle birlikte gezi düzenledi.

Uslu, beraberindeki yaklaşık 60 kişilik grupla önce Alacadağ zirvesindeki Eroğlu Nuri kabrini, sonrasında ise Saklısu Mahallesi’nde bulunan Abdal Kafi ve Bedir Hazretleri mezarlarını ziyaret etti.

Uslu, yaptığı açıklamada, "Sufi yolu" projesinin yaklaşık altı ay önce Batı Antalya'da, Antalya'nın kültürel derinliğini Türkiye ve dünyaya anlatmak ve anlamak amacıyla başlatıldığını belirtti.

Sufi yolunun Elmalı'dan Finike'ye, Korkuteli'ye ve Kumluca'ya kadar uzanan bir yol olduğunu söyleyen Uslu, projenin amacının tarihten günümüze gelen eserleri yaşatmak ve yarınlara aktarılmak olduğunu ifade etti.

Uslu, "Finike'den Elmalı'ya uzanan Sufi yolu projesi konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Bu değerlerimizi hatırlamak ve hatırlatmak, manevi ve kültür dünyamızın zenginliklerini hissetmek ve hissettirmek için bugün buradayız. Çabamız kendi şehrimizin her özelliğini keşfetmek. Herkesi bu güzellikleri görmek, kültürü hissetmek için Sufi yoluna bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA