Mardin'de 'Mobil Gençlik Merkezi' Projesi

Mardin'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kırsal mahallelerde yaşayan gençleri ve çocukları, spor faaliyetlerine katılmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen "Mobil Gençlik Merkezi" projesi faaliyete başladı.

Kırsal mahallelerde yaşayan gençlerin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılması ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için başlatılan Mobil Gençlik Merkezi projesi çalışmalarına başaldı.

Proje Sorumlusu Mustafa Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlerden yararlanma imkanı bulamayan, merkeze uzak ve özellikle kırsal kesimde ikamet eden dezavantajlı gençlere ve çocuklara bu hizmetlerin yerinde sunulacağını söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda tanıtım amaçlı yapılan etkinlikte gençlerin yoğun ilgilisi ile karşılaştıklarını kaydeden Demir, "Badminton, masa tenisi, ebru, hat, satranç, mangala, bocce, matrak ve tangram gibi sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirdik." dedi.

Beş ay boyunca kırsal mahalleleri gezeceklerini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki beş aylık süreçte mobil araç ile Mardin ilimize bağlı köy, ilçe, merkeze uzak mahallelerde, okullarda ve kırsal bölgelerde ikamet eden dezavantajlı gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik sportif, kültürel, eğitsel ve sanatsal etkinliklerin de düzenlenmesi ya da bu gençlerin gezi, kamp, sinema vb. etkinliklere katılımı sağlanacak. Bize desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hadi Çomaktekin’e ve Gençlik Merkezi Müdürümüz Yusuf Dağ’a teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA