Manavgat'ta Bisiklet Kiralama Hizmeti

Manavgat Belediyesi, kent halkına bisiklet sporunu sevdirmek, sağlıklı yaşam ve trafiği rahatlatmak amacıyla Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi hizmetini uygulamaya koydu.

Manavgat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi (MANBİS) projesi, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışa, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

MANBİS sisteminin tanıtıldığı açılışta, çeşitli bisiklet akrobasi gösterileri de sunuldu.

Belediye Başkanı Sözen, açılışta yaptığı konuşmada, projesinin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi için yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.

MANBİS projesiyle bisiklet kullanımının yaygınlaşacağını, bu durumun da sağlıklı yaşamı ve trafiğin rahatlamasını beraberinde getireceğini ifade eden Sözen, Manavgat'ın bisiklet kullanımına en elverişli kentlerden birisi olduğunu kaydetti.

Konuşma sonrasında Başkan Sözen'e MANBİS üyelik kartı teslim edildi. Sözen, istasyondan bisikletini alarak ilk binişi gerçekleştirdi.

Sözen, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve belediye personelleri de istasyondan bisiklet alarak Manavgat Irmağı kıyısında bisiklet kullandı.

7 durak ve 60 bisiklet ile Manavgat halkının hizmetine sunulan projede, bisiklet istasyonların yerleri Side, Sorgun, Titreyengöl, Boğaz Otel, Zindan Kalesi, Cumhuriyet Meydanı ve Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak belirlendi.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte vatandaşların, kredi kartı ya da MANBİS üyelik kartıyla istasyonlardan bisikletlerini alıp kullanabileceği belirtildi.
Kaynak: AA