Kulp'ta 'Okul Öncesi Eğitim' Toplantısı

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, "Okul Öncesi Eğitim" toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, Kulp'ta okul öncesi okullaşma oranının yüzde 72 olduğunu belirtti.

İlçede okul öncesi 5 yaş çağ nüfusunun 783 olduğunu bildiren Kaya, şöyle dedi:

"Şu anda eğitimine devam eden okul öncesi öğrenci sayımız 573'tür. Hedefimiz 783 öğrencimizin tamamını okul öncesi eğitimle buluşturmaktır. Milletimizin bilgi toplumuna geçiş süresinin kısaltılması ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkarılması yönünde sürdürülen yoğun eğitim çalışmalarının önemli bir bölümünü okul öncesi eğitimi oluşturmaktadır. Çünkü okul öncesi eğitim çağı, çocuklarımızın yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönemdir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim, eğitim gömleğinin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir."

Daha sonra ilçe okulların sıkıntıları ve eksiklikleri ile ilgili ne gibi tedbirler alınacağı konusunda okul müdürleri ve ilçe anasınıfı öğretmenleri ile istişare edildi.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Cengiz, Necdet İsmailoğlu, okul müdürleri ve okul öncesi öğretmenleri katıldı.

Kaynak: AA