Kırklareli'nde Eğitim Projesine 146 Bin Lira Bütçe

Kırklareli Merkez Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen “Yeniliklerle BİLSEM’de Öğreniyorum” projesi kapanış töreni gerçekleştirildi. Proje bütçesinin 124 bin 286,86 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı, 21 bin 943,03 TL’si ise İl Özel İdaresi tarafından karşılandığı bildirildi.

Kırklareli'nde Eğitim Projesine 146 Bin Lira Bütçe
Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Aşım ve okul müdürleri katıldı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım. törende yaptığı konuşmasında, “Trakya Kalkınma Ajansının 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı-Önce İnsan çerçevesinde hazırlanmış olan Yeniliklerle Bilsem ’de Öğreniyorum projesinde emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, "Trakya Bölgesini kalkındırmak için bu projeleri destekliyoruz, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar da, yapay zeka ile ilgili çalışmalara öncelik verilmesini ve projede emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.

Projeye 146 bin lira bütçe

Trakya Kalkınma Ajansının 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı-Önce İnsan konulu destek çağrısı programına Bilim Sanat Merkezi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek uygulamaya konulan TR21/16/SOS/0026 sayılı “Yeniliklerle BİLSEM’de Öğreniyorum” projesi “Yeniliklerle BİLSEM’de Öğreniyorum” projesi 146 bin 286,86 TL bütçe ile 01 Eylül 2016-01 Temmuz 2017 tarihleri arasında uygulandı. Proje bütçesin in 124 bin 286,86 TL si Trakya Kalkınma Ajansınca, 21 bin 943,03 TL’si Kırklareli Valiliği Himayelerinde İl Özel İdaresi tarafından karşılandı.

Projeyle ilgili yapılan açıklamada, “Proje kapsamında, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezine “Fikir-Sanat Atölyesi" yapıldı. Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezinde var olan Fen laboratuvarını güçlendirmek amacıyla ve yapılacak olan “Doğa Bilim Kampında” kullanılmak üzere spektrofotometre, streozoom mikroskop, analitik terazi, desibelmetre, lüksmetre, termal kamera, dozimetre, anemometre, dürbün, elektomanyetik radyasyon ölçer, GPS, moleküler kareterizasyon ve hidrojel eğitim kitleri alındı. Fikir-Sanat Atölyesi etkinlikleri kapsamında kurumumuzda öğrenim gören öğrencilerimize Trakya Üniversitesinde görevli akademisyenler tarafından botanik, ekoloji, zooloji, tarih, kimyasal spektroskopi alanlarında eğitimler verilmiş heykel konulu workshop çalışması yapıldı. Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezinde öğrenim gören öğrencilerimize doğal ortamlarda bilimsel çalışmaların nasıl yapıldığını yaparak-yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla 2-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında 20 öğrenci artı 4 öğretmenin katılımıyla İğneada Longoz Ormanlarında “Doğa Bilim Kampı” yapılmıştır. Öğrencilerimiz İğneada Resort Otelde konaklamışlardır. ”Doğa Bilim Kampı” süresince öğrencilerimize çeşitli üniversitelerde görevli 6 akademisyen eşliğinde longoz ekosisteminin tanıtımı, longoz ekosistemindeki bitki örnekleri ile herbaryum etkinliği, sucul omurgalıların incelenmesi, longoz ekosisteminde görülen kuş gözlemleri, drama etkinlikleri, jel elektrofezi ve slika jel üretimi etkinlikleri yapıldı” şeklinde bilgi verildi.

Kaynak: İHA