Kepez Belediyesi'nden Refakatçilere 5 Yıldızlı Hizmet Geliyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya hastanelerinde şifa arayanlara refakat için gelenlere ücretsiz olarak 5 yıldızlı hizmet sunacak, Hasta Yakınları Konukevi’nin temelini attı.

Kepez Belediyesi'nden Refakatçilere 5 Yıldızlı Hizmet Geliyor
Ahatlı Mahallesi’nde 4bin 100 metrekare inşaat alanına sahip hizmet binasında, 30 oda, bahçe, 3 adet asansör ve restorant yer alacak. Kent merkezi dışından gelenlerin 15 gün süreyle kahvaltı ve akşam yemeği dahil ücretsiz olarak yararlanabileceği konukevi, aynı anda 80 kişiye hizmet verebilecek.

Kepez Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, belediye bürokratları ve mahalle sakinlerinin katıldığı temel atma töreninde, konuşan Başkan Tütüncü, göreve geldiklerinde Antalya’ya şifa talebiyle gelen vatandaşların konaklama sıkıntısı yaşamaları nedeniyle konukevi açmaya karar verdiklerini kaydetti.

Hastanenin otoparkındaki arabaların içinde, hastane bahçesinde yaşamak zorunda olanlara hızlı bir konaklama yeri kazandırmak amacıyla, Kültür Mahallesi’nde bir bina kiralama yoluna gittiklerini anlatan Tütüncü, “Bu bina 32 yataklı ve 7 yıldır hizmet veriyor. Hasta yakınlarını 15 gün süreyle kahvaltı ve akşam yemeği ücretsiz olarak misafir ediyoruz. Tamamıyla Allah rızası için yaptığımız bir çalışmaydı. Buraya yaptığımız ziyaretlerimizde ne kadar güzel bir iş yaptığımızı gördük.” dedi.

Bu hizmet kurumsallaşıyor

Vatandaşların memnuniyetini kazandıkları bu hizmeti kurumsallaştırmak istediklerini vurgulayan Tütüncü, “Yarın, öteki gün biri gelir, bu iş belediyenin işi değil deyip vazgeçebilir. Ama bina olursa o hizmet yaşar.” dedi.

Belediyenin sağlıkla ilgili yatırımlarının da olduğu gibi bu hizmetin de devamlılığını sağlamak yönünde bir iradeyi ortaya koyması gerektiğini belirten Tütüncü, “Kiralık binamızdaki 32 yatak kapasitesi, kendi binamızda 80 yatağa çıkacak. 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Yine konaklama, kahvaltı ve akşam yemeği ücretsiz olacak. Bu bina 365 gün sonra tamamlanacak. Bu tip devam eden çalışmalarla sürecek bu güzellikler, her zaman bizlerin hatırlanmasına vesile olacak. Baki olanda bu kubbede hoş bir sada bırakabilmek.” şeklinde konuştu.

Yeni eserlerle modernleşen bir şehir

Kepez Belediyesi olarak çok çalışıp yeni eserler ürettikçe şehrin modern bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, vatandaşların da yeni hizmetlerden dolayı çok daha mutlu olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinden bu yana bölgedeki değişimi de hatırlatan Tütüncü, mahallenin tapu sorunları yaşadığını, altyapı ve üstyapı hizmetlerinden de mahrum kaldığını söyledi.



Kreş ve STK merkezi de yapılıyor

Öncelikle bu sorunu aştıklarını ve ardından fiber optik internetten doğalgaza kadar altyapıyı yenilediklerini belirten Tütüncü, “Komşu mahalleler Kültür ve Yenidoğan’da da yaptığımız hizmetlerle bu bölgenin değeri kat be kat arttı. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bölgeye cazibe kattı. Şimdi de hasta yakınları konukevimizin bir tarafına belediyemin üçüncü şubesini, diğer tarafına da Neşet Ertaş ismiyle sivil toplu kuruluşlarımızın koordinasyon ve proje merkezi binası kazandırıyoruz.”dedi.

Kaynak: İHA