Kaset Kumpasının Altından Da FETÖ Çıktı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile bazı MHP’li milletvekillerine yönelik kaset kumpasına ilişkin hazırlanan iddianamede, kumpasın FETÖ lideri Fetullah Gülen’in talimatı ile örgütün emniyet istihbarat birimlerindeki mensuplarınca yapıldığı bildirildi.

Kaset Kumpasının Altından Da FETÖ Çıktı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP’li Baykal ile bazı MHP’li milletvekillerine ait özel görüntülerin internetten paylaşılmasına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlanarak mahkemeye gönderildi. Aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 171 şüpheli için "silahlı terör örgütüne üye olmak", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "kamu görevlisinin sahteciliği" ve "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" suçlamalarından yargılanmaları isteniyor.

İddianamede, FETÖ’nün diğer devlet kurumları gibi emniyet teşkilatı içinde de örgütlendiği, örgütün ulaşmak istediği nihai hedefleri gerçekleştirmek için adli, idari ve istihbari kolluk görevi ifa eden ve aynı zamanda güç kullanma yetkisine sahip olan özellikle teknik (dinleme ve izleme) ve operasyonel imkanlara sahip istihbarat, kaçakçılık ve terörle mücadele şubeleri gibi birimleri bulunan Emniyet Genel Müdürlüğünün kontrolünü ele geçirmeye özel bir önem verdiği vurgulandı. FETÖ’nün kurum içerisindeki kadrolaşmasını belirli bir düzeye ulaştırdıktan sonra da bu kurumun personel, teknik, araç ve gereçlerinin örgütsel operasyonlarının ana aracı olarak kullanmaya başladığı belirtildi.

"KUMPAS GÜLEN’İN EMİR VE TALİMATI DOĞRULTUSUNDA YAPILDI"

Müştekiler Deniz Baykal ile bazı MHP’li yöneticilere yönelik eylemlerin yöntem, hedef kişi, zamanlama, amaç, kurgu, yayınlanma gibi özellikleriyle birbirleriyle benzer nitelikte olduğu ifade edilerek, şüphelilerden Sedat Zavar, İlker Usta, Enes Çığci ve Ali Özdoğan hakkında kamuoyunda "böcek davası" olarak bilinen davanın açıldığı kaydedildi. İddianamede, tüm organları ile birlikte devlet yönetimini ele geçirme amaç ve hedefi bulunan FETÖ’nün bu amaç ve hedeflerini gerçekleştirmesine yönelik olarak siyasi hayatı dizayn etmek için emniyet istihbarat birimlerinde bulunan örgüt mensuplarının etkin katılımı ve çalışmaları ile "kaset kumpasları" denilen operasyonları gerçekleştirdiği bildirildi.

Kaset kumpasının şüphelilerden örgüt lideri Fetullah Gülen’in örgütün emniyet istihbarat birimlerindeki mensuplarına doğrudan ve dolaylı talimatlar vererek gerçekleştiği tespitine yer verildi.

(Abdullah Sarica/İHA)
Kaynak: İHA