ITSO Akredite Alan İlk Odalar Arasında

-Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) olarak 365 oda borsa içinde akreditasyon belgesine sahip olan ilk odalardan biri olduklarını söyledi

ITSO Akredite Alan İlk Odalar Arasında
Türk Akreditasyon Kurumu (Türkak) Başkanı Ahmet Yücel ile yönetim kurulu üyeleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ITSO) toplantı yaptı. Toplantıda Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile yardımcıları ve fakülte dekanları da hazır bulundu.

Isparta akredite sayısını artırmak istiyor

ITSO Başkanı Başdeğirmen, akreditasyonun önemine değindi. Başdeğirmen, “Sizleri Akreditasyon belgesi almış bir Odanın Başkanı olarak ağırlamaktan onur duyuyorum. Akreditasyon denilince bizim aklımıza gelen tek şey kaliteli hizmettir. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak 365 da borsa içinde Akreditasyon belgesine sahip olan ilk odalardan biriyiz. Bu da bizim için bur gurur kaynağı. Sizin kurumunuz da kaliteyi güvence altına alması dolayısıyla hem firmalarımız, devlet kurumlarımız açısından çok önemli. Kalitenin önemini biliyoruz. Bunu belgelendirmek de bizleri bir adım öne taşımaktadır. İlimizde sizden belge alan 6 kamu kurumu bulunuyor ve biz de bu sayıyı artırmak için proje oluşturduk" dedi.

’Kozmetik için akredite laboratuar’

Isparta’nın dünyadaki gülyağı ihtiyacının yüzde 65 ini karşılayan bir şehir olduğuna dikkat çeken Başdeğirmen, "Akredite ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bununla ilgili Valiliğimiz üniversitemiz ve paydaş kuruluşlarla bir akredite laboratuar çalışması başlattık. İlimizde akredite laboratuarın olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Akreditasyon bilincini artıracağız

Türk Akreditasyon Kurumu Başkanı Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı, Ahmet Yücel’de Isparta’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek “Bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla illerimizde toplantılar yapıyoruz. Türkiye’nin güzide illerinden olan Isparta’dayız Isparta’nın güzelliklerinden faydalanıyoruz. Birlikte neler yapabiliriz değerlendireceğiz, ve akreditasyon bilincini artıracağız" şeklinde konuştu.

Yücel, daha sonra Türkak’ın görevleri hakkında bilgi verdi.

.
Kaynak: İHA