İstanbul Ve Cakarta Modada Buluştu

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu ve Think Fashion iş birliğiyle düzenlenen 'The Gate: Jakartaİstanbul' uluslararası muhafazakar moda haftası başladı Etkinlikte, tasarımcılar hem koleksiyonlarını sunacak hem de dünya muhafazakar moda sektörüne dair bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu ve Think Fashion iş birliğiyle düzenlenen "The Gate: Jakarta-İstanbul" uluslararası muhafazakar moda haftası başladı.

Conrad Otel'de gerçekleşen "The Gate: Jakarta-İstanbul"un açılış konuşmasını yapan Endonezya'nın İstanbul Başkonsolosu Herry Sudrajat, etkinlikle Türk ve Endonezyalı modacıları bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sudrajat, Türkiye'deki muhafazakar moda sektörünün hızla geliştiğini anlatarak, "Endonezyalı tasarımcıları, Türkiye’deki muhafazakar moda sahnesiyle tanıştırmamız çok önemli. Geçen nisan ayında, Endonezyalı modacılarımızı Türk modacılarla buluşturmuştuk zaten. İkinci buluşma da bugün gerçekleşiyor. Bu projeyle bunu gerçekleştirmenin ve güzel sonuçlar almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye ve Endonezya gibi iki ülkenin bu alanda güçlerini birleştirmesi çok önemli. Bunu kısmen gerçekleştirmiş bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Think Fashion Platformu'ndan Özlem Şahin de ''İki büyülü şehir, Cakarta ve İstanbul moda rüzgarında buluştu.'' dedi.

İki Müslüman ülke olan Endonezya ve Türkiye'nin muhafazakar tekstil ve moda pazarının en önemli oyuncuları olarak güçlerini birleştirdiğini dile getiren Şahin, "(The Gate: Jakarta-İstanbul) projesi, iki ülke arasındaki dostluğu ve ticari ilişkileri moda ve tekstil odağında geliştirmek için Endonezya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ile dizayn ettiğimiz bir proje. Her iki ülkenin sektörde sahip olduğu fırsat ve imkanları öncelikle iyi anlamak, mevcut bariyerleri ortadan kaldırmak, yeni iş olanaklarını ortaya çıkarmak, projedeki ana hedefimiz. 'The Gate: Jakarta-İstanbul' olarak en büyük hedefimiz; Cakarta ve İstanbul'u muhafazakar giyim sektörünün başkentleri yapmak." ifadelerini kullandı.

- ''İstanbul muhafazakar moda için ana merkez''

Muhafazakar moda uzmanı Franka Soeria ise İstanbul’un muhafazakar giyim sektörü için merkez olduğunu söyledi.

Soeria, "Birçok farklı alıcı tarafından ziyaret edilen İstanbul’un muhafazakar giyim sektörü için ana merkez olduğunu görüyoruz, İstanbul, Türkiye aynı zamanda muhafazakar modanın nasıl küresel bir dile sahip olabileceğinin de mükemmel bir örneği. Endonezya geniş bir market ve sınırsız inovasyonlara sahip. Endonezyalı tasarımcılar, muhafazakar giyimi tanıtmak için bütün dünyayı geziyorlar. Bu ilişki, her iki ülkenin de küresel pazarda daha güçlü olmasına yardımcı olacak." şeklinde konuştu.

- Geleneksel Endonezya kıyafetleri sergilendi

Bu arada, etkinlik kapsamında düzenlenen ''Indonesia Experience'' panelinde, Endonezyalı ve Türk tasarımcılar muhafazakar moda sektöründe güçlerini nasıl birleştireceklerini tartıştı.

Etkinlikte, modern çizgilerle tasarlanan geleneksel Endonezya kıyafetlerinin sergilendiği defile gerçekleştirildi.

Programa, Irna Mutiara, İrna La Perle, Jawhara Syari, Elemwe by Lily Mariasari, Sazy Zahra, Anggia Mawardi gibi moda dünyasının başarılı tasarımcıları katıldı.
Kaynak: AA