Gölbaşında İlköğretim Haftası Kutlandı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Gölbaşında İlköğretim Haftası Kutlandı
Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinlikte Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir’in Atatürk büstüne çelek koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kutlama töreni, Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulunun ortaklaşa hazırlamış olduğu program ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, ”Çinli Bilge, Ozan Kuan-Tzu, “Gerçekten de eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma - yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar, toplumun sırtında yüktür. Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmaları yaşanırken anne çocuk, dede torun arasında; biz çocukları gençleri anlamak, sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi.

Özdemir, “Gölbaşı, eğitim-öğretim istatistiklerinde çok önemli bir yerdedir.2017-2018 eğitim - öğretim yılında, bugün itibariyle 11 bin civarında öğrencimiz, idarecilerle birlikte 760 civarında öğretmenimiz, 112 memur, şef ve personelimizle toplam 882 kişiyle öğretime başladık. Okulların açıldığı ilk gün olan 18 Eylül de dahil olmak üzere, okullarımız eğitim-öğretime eksiksiz başladılar. Şu an 32 ücretli öğretmenimizle eksik kadrolarımızı tamamladık. Boş geçen dersimiz bulunmamaktadır.4 Anaokulumuz, 8´si birleştirilmiş olmak üzere 26 ilkokulumuz, 19 ortaokulumuz, 1´i Belören beldemizde olmak üzere 7 lisemiz ve bir HEM olmak üzere toplam 57 eğitim kurumumuz var. Öğrencilerimizden 1742 kişiyi, okullar başlar başlamaz 23 taşıma merkezimize taşımaya başladık” diye konuştu

Konuşmalardan sonra öğrencilerin hazırlamış oldukları etkinlikler ile tören sona erdi.
Kaynak: İHA