Gayrimenkul Uzmanı Akbayır'dan Önemli Uyarılar

Klas Arsa Ofisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alperen Akbayır, gayrimenkul alınırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları açıkladı.

Gayrimenkul Uzmanı Akbayır'dan Önemli Uyarılar
Gayrimenkul alınırken noter ve muhtar senetli tapuların kanun nezdinde geçerliliği olmadığını belirten Klas Arsa Ofisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alperen Akbayır, gayrimenkul alınırken arazinin olduğu bölgede çok ciddi araştırmaların yapılması gerektiğini açıkladı.

Gayrimenkul alırken gayrimenkulün üzerinde haciz, yüksek gerilim hattı yada dere kenarı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Akbayır, "Arazinin olduğu bölgede çok ciddi bir şekilde araştırma yapılmalı. O bölgedeki yenilikler ve gelişmeler tamamıyla öğrenilmeli. Yaşanılan şehre göre bu şehrin en çok rağbet gören yerleri maddi duruma göre seçilmelidir. Şuan için Arsa alımları noktasında en avantajlı yerlerin başında Silivri bölgesi gelmekte nedeni ise Silivri bölgesi İstanbul’un Avrupa’dan gelişte ilk bölgesi ve bunun yanında Çerkezköy, Çorlu ve Değirmenköy sanayilerinin çok yakın olduğu bir bölge. İşte bu durum burada ki gelişmelerin ne denli büyük olduğunu göstermektedir. Öte yandan Silivri İstanbul’un bir ilçesidir yani alınan yer İstanbul tapulu ve doğa ile iç içe bunun yanı sıra iş imkânlarını da içinde barındıran bir bölgedir" dedi

Gayrimenkulde yeni trend arsa

İstanbul’un artık kabına sığmadığını kaydeden Akbayır, "Aslında kentsel dönüşümünde dinamiklerinden biri olarak görülüyor arsa yokluğu. İstanbul’da yeni bir havalimanı ile artık Silivri, Çerkezköy ve Çorlu taraflarında yeni şehirler kuruluyor. Yatırımcılar nereden nasıl arsa alacakları konusunda çok akıllıca düşünüp karar vermeleri gerekiyor. Yatırım denildiğinde akla konut geliyor olabilir yalnız konutun ötesinde gayrimenkulde çok farklı enstrümanlar var bunlar içerisinde de yatırımcısına en fazla kazandıran ne ise arsa yatırımıdır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA