Elazığ'da Mülteci Ve Göç Konulu Panel Düzenlendi

Elazığ'da "Uluslararası Göç ve Mülteci Uyumu Sorununda Kamu Yönetiminin Rolü" paneli düzenlendi.

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Panelde konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, göçün dünya medeniyetinin oluşumunda önemli etken olduğunu söyledi.

Göçün güncel bir konu olduğunu ifade eden Kaldırım, "Göç, göçmenler ve bunların oluşturduğu sorunların, kamu yönetimi üzerinde getirdiği baskılar, açılımlar, yenilikler, farklılaşmalar konusunda böyle bir etkinliğin yapılması önemlidir." dedi.

Birçok dünya medeniyetinin göçler üzerine kurulduğunu anlatan Kaldırım, "Göçlerle medeniyetler Yükseldi ve kök saldı. İslam medeniyeti aslında bir göç medeniyeti bir hiçret medeniyetidir. Mekke'den Medine'ye göçle birlikte vücut bulmuş şekillenmiş dünyanın her köşesine değer götürmüş bir medeniyettir." ifadelerini kullandı.

Anadolu coğrafyasının da bir göç medeniyeti olduğunu anımsatan Kaldırım," Büyük Türk göçünden sonra Anadolu'ya gelip yerleşmesi ile medeniyet oluşmuştur. Dünyanın en büyük medeniyeti Osmanlı Medeniyeti yüz yıllarca dünyaya değer üretmiş, isanı merkeze almış. Japonya'dan Afrikaya insanlık götürmüş bir medeniyettir." şeklinde konuştu.

Programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demibağ, Akademisyeler ve öğrenciler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Günay İsbir başkanlığında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Görmez, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Yakup Bulut, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Bayram Coşkun ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Erdoğan tarafından katılımcılara "Uluslararası Göç ve Mülteci Uyumu Sorununda Kamu Yönetiminin Rolü" konusunda bilgi verildi.

Kaynak: AA