Edirne Valiliğinin Köylere Yönelik Çalışmaları

Edirne Valisi Günay Özdemir'in, köylerde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet almaları ile alakalı çalışmalarda bulunduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Özdemir'in köylülerin sorunlarıyla yakından ilgilendiği belirtildi.

Vali Özdemir'in köylere yönelik başlattığı köy kalkındırma projeleri kapsamında köylerin cami çevre düzenlemeleri, mezarlık çevre düzenlemeleri, köy halkına açık ortak kullanım alanları çevre düzenlemesi ve halk sağlığını doğrudan etkileyen çöp toplama ve köy suları konularında iyileştirmelerde bulunulduğu aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, çalışmalar kapsamında, 47 köye çevre düzenleme konularında kullanılmak üzere 576 bin 500 lira kaynak aktarımı sağlandığını belirtti.

Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak amacı ile su depolarına klorlama makineleri alındığını aktaran Eraslan, şunları kaydetti:

"Köy halkının sağlığını yakından etkileyen çöp toplama faaliyeti alanında köylerde kullanılmak üzere 580 adet çöp toplama konteyneri alımı yapılmış ve köy ihtiyaçlarına göre dağıtımı yapılmaktadır. Yine bu alanda çöp toplama kamyonu ihtiyacına binaen 2 adet 15 metreküp kapasiteli çöp toplama kamyonu alımı yapılmış ve kamyonların teslimine müteakip köylerimizin kullanımına sunulacaktır. Yine Köklerimizin doğal yapılarını bozmayacak ve yer altı sularının kalitesini arttıracak doğal arıtma tesislerinin kurulması ile ilgili Edirne İl Özel İdaresi İle ortaklaşa geliştirilen projeye Vakfımız olarak yüzde doksan oranında katılımda bulunarak 252 bin 000 lira kaynak sağlanmıştır. 4 adet köyümüzüki bunlar merkez Demirhanlı köyü, Enez Abdurrahim köyü, Enez Vakıf Köyü ve Keşan Gökçetepe Köyü olmak üzere bin 483 kişinin yaşadığı bu köylerde doğal arıtma tesisi kurulmasına katkı sağlanmıştır."

Eraslan, yapılan çalışmalardan dolayı köy halkının Vali Özdemir'e teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Kaynak: AA