Denizli'de 15 Temmuz Haftası Etkinliği

Denizli Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlik ile 15 Temmuz Şehitleri anıldı.

Denizli'de 15 Temmuz Haftası Etkinliği
Denizli’de ders programlarına alınan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde etkinlik düzenlendi.



Etkinliğe Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Cavit Özkan, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, okul müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti.

Etkinlikte konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ders programlarına alındığını ve anma günü olarak kutlandığını hatırlattı.

"Bu olayı bütün nesillerimize, evlatlarımıza anlatmak ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasına hazırlık anlamında böyle bir karar alındı"diyen Vali Karahan, " Zor anda milletimiz ‘iş başa düştü’ diyerek eline ne geçirdiyse sokağa çıkarak hain kalkışmayı doğmadan öldürdü. Bu milletimizin verasetine, basiretine ve cesaretine hayran olmamak mümkün değil. Şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Allah bu Millete 15 Temmuz’u bir daha yaşatmasın. Alışmadığımız bir durumdu. Halkına silah çeken Türk askeri kılığında hainleri gördük. İnşallah milletimiz böyle bir kara günü bir daha yaşamaz. Kurumlarımızla, bürokrasimizle ve siyasetimizle böyle bir oluşuma fırsat vermemeliyiz. Bu konuda hepimiz dikkatli olmalıyız. İyi niyetle olan bazı şeylerin sonu iyi olmuyor. Halkımız Allah, Peygamber diyene gönlünü açıyor. Tarihte de görülmüştür ki hainlikler hep bu yollarla yapılıyor. Milletimize dünyada ihtiyaç var. Dünyanın güzelliği için bu Milletin dik ve sağlam durması lazım. Memleketimiz önemli bir coğrafyada yer almakta. Bu coğrafyada yaşayacaksak uyanık olmamız ve dikkati elden bırakmamız lazım.15 Temmuz’da dünyaya bir ders verdik ve destan yazdık. Milletimizin destanının önünde saygıyla eğiliyorum”dedi.



Konuşmaların ardından ise öğrenciler, Çanakkale Savaşı’nda aileleri tarafından cepheye uğurlanan askerler ve o dönem yaşananları canlandırdı. 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halis Demir için yazılan ‘30 Kuş’ şiiri de bir öğrenci tarafından slayt eşliğinde okunması salonda duygusal anların yaşanmasına yol açtı.
Kaynak: İHA