Burhaniye'de Görme Engelli Çift, Doktor Ve Özürlüler İçin Korkuluk İstedi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kırtık mahallesinde oturan görme engelli Şevki Şevik ve eşi Ayten Şevik, mahalleye yapılan doktor ziyaretlerinin sıklaştırılmasını istedi. Aile hekiminin ayda bir mahalleye geldiğini anlatan 79 yaşındaki Şevki Şevik, ziyaretlerin 15 günde bir yapılmasının çok daha yararlı olacağını söyledi.

Burhaniye'de Görme Engelli Çift, Doktor Ve Özürlüler İçin Korkuluk İstedi
İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki organik ürünleri ile ünlü Kırtık mahallesinde oturan görme engelli Şevki Şevik, devletin kendilerine sahip çıktığından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Eşi ile birilikte aldıkları engelli maaşı ile geçindiklerini anlatan Şevik,”Askerliğimi yaptığım sıralarda gözlerim görmez oldu. Eşim ise bundan 16 yıl önce gözlerini kaybetti. Bir kızımız var. Ondan da iki torunumuz var. Allah devletimizden razı olsun. Bize her türlü yardımı yapıyor. Tek isteğimiz, eskiden olduğu gibi aile hekiminin 15 günde bir gelmesi. Doktorumuz 15 günde bir gelirse çok sevineceğiz. Kendi işimi kendim yaparım. Kışlık odunumu hazırlarım. Ayağım alıştığı için zorluk çekmiyorum. Mahalle meydanının girişinde yolun kenarındaki korkulukların artırılmasını istiyorum. Korkuluk eksik olduğu için düştüm. Komşular beni kurtardı.” dedi.

Kaynak: İHA