Boyabat'ta Tescilli Çeltik Hasadı Yapıldı

Boyabat ilçesinde, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce "Boyabat Kalesi Çeltiği" olarak tescil edilen çeltiğin ilk hasadı yapıldı.

İlçede, bir dönümlük arazide ekilen çeltiğin hasad işlemlerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tescilli çeltiğin tüm üretcilere hayırlı olmasını diledi.

Bağlıca köyünde ekimi yapılan çeltiğin ekim sahasını ilçe geneline yayma arzusu içinde olduklarını ifade eden Usta, şöyle konuştu:

"Hasadı yapılan çeltğimiz önümüzdeki yıllarda tohumluk olarak ilçemizde belirlenecek farklı bölgelerde tekrar ekilecektir. Söz konusu ürün Boyabat ilçesinde yeterli tohumluk ihtiyacını karşılayacak duruma gelene kadar sadece tohumluk olarak kullanılacaktır. Yanmaya ve hastalıklara karşı dirençli, randımanı yüksek 'Boyabat Kalesi Çeltik' çeşidi için çeltik üreticilerimizden ilgi ve sahiplenme bekliyoruz. Tüm üreticilerimize bereketli bir dönem geçirmelerini diliyorum."

Kaynak: AA