BEÜ'de Podoloji Eğitimi

Türkiye'nin ilk Podoloji Yüksek Lisans öğrencileri, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) eğitim ve öğretime başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, BEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Türkiye'de ilk olarak açılan Podoloji Yüksek Lisans Programı'nda dört öğrencinin eğitim ve öğretime başladığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitenin sağlık alanında ülke ve bölge için önemli yatırımları ve eğitim programlarını faaliyete geçirdiğini kaydetti.

Özer, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu konuda eğitim ve araştırma potansiyelini arttırmayı, ülkemizde ve bölgemizdeki temel ihtiyaçlardan ayak sağlığı ve bakımına yönelik donanımlı akademisyen yetiştirmeyi sağlayacak Podoloji Yüksek Lisans Programı açılmış ve öğrencilerimiz bu akademik yılda eğitime başlamıştır. Öğrencilerimize başarılar dilerim. Ülkemizde ilk olan programımızın faaliyete geçirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim."

BEÜ Podoloji Yüksek Lisans Programı Sorumlusu ve Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu da sağlıklı bireyden diyabet hastası olan bireye kadar herkesin ayak sağlığının korunması, bakımı ve tedavilerinin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, bu konuda iyi eğitim almış sağlık uygulayıcıları yetiştirilmesine ve araştırmalar yapılmasına ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

BEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haktan Özaçmak ise açıklamasında, "Programızın Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçmesi, podoloji alanında yetişmiş akademik donanımlı insanlara ihtiyaç duyulması, akademik faaliyetlerin yürütülmesi açısından çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA