Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması İtfaiyecilik, En Zor Meslekler Arasında

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen, İtfaiye Müdürlüğünden emekli olan itfaiye personelleri ile yemekte bir araya geldi.

Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması İtfaiyecilik, En Zor Meslekler Arasında
Yaklaşık 60 emekli İtfaiye personelinin yanı sıra, Dumlupınar Üniversitesi İtfaiyecilik bölümünde okuyan aynı zamanda Gönüllü itfaiyeci olan 15 öğrenci ve halen İtfaiye müdürlüğünde çalışan 30 itfaiye personelinin katıldığı programda eski ve yeni itfaiyeciler aynı sofrada buluştu. Program Kütahya da çıkan yangın, kaza, hayvan kurtarma konulu slayt gösteriminin izletilmesi ile başladı.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "İtfaiyecilik dünyadaki en zor işlerden biri. Kar kış demeden zor şartlar altında çalışan itfaiye personelimiz yangından kazaya, hayvan kurtarmaya kadar tehlikeli işlere koşuyorlar. Daha önce çok zor koşullarda hizmet veremeye çalışan İtfaiye personelimiz bugün daha iyi koşullarda, yeni binasında, yeni alet, ekipman ve araçlarla hizmet veriyor. Bugün burada emekli itfaiye personelimiz ile de bir araya gelip bugüne kadar vermiş olduğu emeklerin boşa olmadığını onları da unutmadığımızı göstermek istedik. Ben emekli olan itfaiye personellerimize tek tek teşekkür ediyorum. Bizim en büyük dileğimiz hiç kaza, yangın olmasın hem vatandaşlarımız hem personelimiz kazasız yangınsız günler geçirsin. Çünkü Belediyelerin en riskli müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü’nün personeli her olayda, her an ciddi bir risk altında. O yüzden çok önemli bir görev yapıyorsunuz" dedi.

İlk defa böyle bir organizasyon olduğunu söyleyen Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden emekli olan Baş Çavuş Nail Demir, Emekli itfaiyecileri bir araya getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na teşekkür etti.

Programda emekli olan itfaiye personeli Hacı Aslan, Nail Demir, İhsan Akgün’e emeklerinden dolayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra Gönüllü İtfaiyecilik programına katılan 30 kişiye sertifikalarını Belediye Başkan Yardımcısı Ali ihsan Ertaş tarafından verildi.

İtfaiyeci marşı itfaiyeci şarkılarının dinletildiği program itfaiyeci duası ile sona erdi. (EFE)
Kaynak: İHA