Başbakan Binali Yıldırım Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, yeni cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkanların şimdi ellerini ovaladığını belirterek, “Gün gelse de bizde aday olsak. Unutmayın. Bizde bir laf var, etlik kuzu közde belli olur. Millet gereken notu o gün verecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Açıklaması
AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Türkiye yeni bir yönetim sistemiyle tanışacak. Orda ben yokum. Ülkem için milletim için bir Ali değil bin Ali feda olsun. 2019 cumhuriyetin 100. yılına açılan kapı. Bu kapıyı millet açacak. Bu kapının anahtarı millette. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili çok şey konuşuldu. Milletin desteğiyle bu sistem kabul edildi. Şimdi o sisteme karşı çıkanlar ellerini ovalıyor. Gün gelse de bizde aday olsak. Unutmayın. Bizde bir laf var. Etlik kuzu közde belli olur. Millette gereken notu herkese verecek. Bu sistem kardeşliği getiriyor. Bölünme riskini ortadan kaldırıyor. Yüzde 50+1 ile cumhurbaşkanı seçiliyor. Türkiye’nin belirli bölgelerinden oy almak yetmez. 81 vilayetten 780 bin kilometrekare de yaşayan her vatandaşımızdan destek alacak. Bu sistem tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devletin teminatıdır. Bu sistemde sürekli ihtilal, kim kazandı, kim kazanmadı bunlar yok. İktidarı millet belirleyecek. Sürekli istikrar var. Ayak oyunları kumpaslar bunlar yok. Millet yetkiyi veriyor 5 yıl boyunca durmak yok yola devam. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bu sistem Türkiye’nin geleceği. Ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için var. Bu büyük güne bugünden hazırlanacağız” diye konuştu.

Dünyada son 10 yılda 10 tane büyük projenin hayata geçirildiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, “Dünyada 2008’den beri kriz var. Bu 10 projenin 5 tanesi Türkiye’nin. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Avrasya Tüneli’ni yaptık bitirdik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık, Osmangazi Köprüsü yaptık. Çanakkale köprüsü yapılıyor. Her tarafta krizlere rağmen bunu yapıyoruz. Her tarafta aleyhimize terör odaklarıyla mücadele ede ede yapıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu kutlu yürüyüşten asla bizi döndüremezler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA