'Anadolu'nun Renkleri' Dünyayı Dolaşıyor

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlik ile Türk kültürü, sanatı, dili, tarihi ve insanı dünyaya tanıtılıyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Colours of Anatolia" (Anadolu'nun Renkleri) etkinlik serisi ile Türk kültürü, sanatı, dili, tarihi ve insanı dünyayla buluşuyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türkoloji İşbirliği Protokolü kapsamında, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili ülkelerdeki Türk büyükelçilikleri olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik serisinde, konser, dinleti, belgesel gösterimi, ebru atölyesi ve performansı, dans gösterisi, müzikal, tiyatro atölyesi, seminer, konferans ve sergi gibi çeşitli kültürel değerler dünyaya tanıtılıyor.

Etkinlik serisi, 25 Nisan'da Kudüs'te, 26 Nisan'da Tel Aviv'de ve 1 Eylül'de Buenos Aires'in ardından, 25 Eylül-6 Ekim tarihlerinde Tallinn, Riga, Vilnius ve Minsk, 18 Ekim'de Tokyo'da, 28 Ekim'de Yeni Delhi, 3 Kasım'da Washington'da, 9 Kasım'da Sao Paulo ve 13 Kasım'da Buenos Aires'te yapılacak.

Program kapsamında, ÇAYKUR tarafından Letonya, Litvanya ve Belarus’taki etkinliklerde, ülkeler arası dostlukların perçinleşmesi için binlerce kişiye çay ikram edecek.

Yunus Emre Enstitüsü, 2018 yılına kadar Türkoloji İşbirliği Protokolü kapsamında etkinliklerine devam edecek.

Kaynak: AA