Aliağa Kültür Şöleni'ne Hazır

İzmir’in Aliağa ilçesinde Yörük kültür ve geleneğini yaşatmak amacıyla kurulan Aliağa Yörükler Derneği ‘Kültür Şöleni’ için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Aliağa Kültür Şöleni'ne Hazır
Aliağa Yörükler Derneği’nin tarafından 29-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Kültür Şöleni’nde Yörük kültürüne ait birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanında iki gün sürecek ‘Kültür Şöleni’ 29 Eylül Cuma günü saat 20.00’de temsili kız isteme, kına yakma ve folklorik gösterilerin yer alacağı Yaren Gecesi ile başlayacak. Gecede Türk Halk Müziği sanatçıları Tolga Çandar ve Emel Örgün Yörük ezgileriyle kulakların pasını silecek.

Yörük geleneği yeniden canlanacak

‘Kültür Şöleni’nin ikinci günü ise saat 10.00’da başlayacak. İkinci gün programında; Temsili Yörük Göçü, Kortej, Aliağa Engelliler Derneği Mehteran Gösterisi, Özer Kanat-Ali Musa Tunç Konseri, Folklor Gösterileri, Okçuluk Gösterisi, Yörük Kızı Fatoş Kadıoğlu Konseri, İzmir Yörükler Derneği Folklor Gösterisi, Ödemiş Bıçakçı Yörük Efeler Halk Oyunu Gösterisi, Emel Örgün Konseri, Helvacı Spor Kulübü Halk Oyunları Gösterisi ve Aliağa Yörükler Derneği Folklor Gösterisi yer alıyor. Ayrıca ikinci gün programında vatandaşlara geleneksel keşkek ikramı da yapılacak. Aliağa ve bölge ilçelerden yoğun katılım olması beklenen program Bergama Kılıç Kalkan Gösterisi ile son bulacak.

"Tüm halkımızı şölene davet ediyorum"

Yörük kültür ve geleneğini genç nesillere aktarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük, “Çalışmalarımız kapsamında Yörük kültürünü yansıtan, yeniden canlandıran bir şölen düzenlemeye karar verdik. Hem Aliağalı Yörükler hem de çevre illerde ikamet eden Yörük kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırdık. İki gün sürecek çok kapsamlı bir program hazırladık. Şölenimize çok değerli sanatçılar ve Türkiye’nin birçok bölgesinden Yörük dernekleri katılacak. Şimdiden hepsine çok teşekkür ediyorum. Tüm Aliağa halkını şölenimize davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA