Ahilik Haftası

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri Ahilik Haftası kapsamında düzenledikleri törende 40 yıllık oto tamircisi Necati Dal'ı "Yılın Ahi Babası" seçerek cübbesini giydirdi.

Soma Mesleki Eğitim Merkezi ek binasında düzenlenen törende konuşan Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan, ahilik kavramının esnaflıkta çok önemli olduğunu söyledi.

"Ahilik, doğruluk, dürüstlük, kanaat etme ve yardımlaşma duygularının sanatla birleşmiş adıdır" diyen Ayan, "Ahiler kendi sanatlarını, kendi ticaret anlayışlarını, komşusunun ticaret anlayışından üstün tutmayan bir anlayışla yaşarlar ve bununla mutlu olurlar. Kendileri için rızık temin ettiklerinde aynı bereketi komşuları içinde talep ederler." dedi.

Ayan'nın konuşmasının ardından Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri tarafından "Yılın Ahi Babası" seçilen 40 yıllık oto tamircisi Necati Dal'a cübbesi giydirildi.

Onur ödülleri Salih Şener, Sabri Özşen ve Coşkun İlhan'a verilirken, ustaların ustası ve onur ödülü ise Tesisat Ustası Abbas Altınbaş'a verildi.

Kaynak: AA