Afyonkarahisar'da TYP Seçmeleri

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Toplum Yararına Program (TYP) seçmeleri yapıldı.

Afyon Lisesi Toplantı Salonu'nda yapılan TYP alımlarında alfabetik harf sıralamasına göre mülakatlar yapıldı. Mülakat masaları İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli iki personelden oluştu.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara 480 kişi alınacağını söyledi.

Karakaya, TYP kapsamında İŞKUR’a yaklaşık bin 500 kişinin müracaat ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Uzun süre işsiz kalan vatandaşlarımızı iş hayatına kazandırmak ve onların toplumla entegresini sağlamak amacıyla TYP'yi uyguluyoruz. Afyonkarahisar’da da yaklaşık üç yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu programları düzenliyoruz. Hali hazırda şehrimizdeki bütün okullarda 480 kişi istihdam edilecek. İŞKUR’a müracaat da yaklaşık bin 500 civarında."

- "Her 3 kişiden biri işe alınacak"

TYP kapsamında Afyonkarahisar’da işe alınacak kişilerin tek tek mülakattan geçirildiğini aktaran Karakaya, işe başlama tarihinin de 5 Ekim olduğunu kaydetti.

Karakaya, programın 9 ay süreli olduğunu ve işe başlayan kişilerin maaşlarını da İŞKUR’un ödediğini belirterek, "TYP'ye Afyonkarahisar’da müracaat eden her 3 kişiden birini işe başlatacağız. Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarında işe başlayacak arkadaşlarımız, orada çevre düzenlemesi ve temizlik işlerinde ve ya müdürlüğümüzün uygun göreceği işlerde çalışacak. Program 29 Haziran’da sona erecek." diye konuştu.

Kaynak: AA