ADÜ Yönetimi 2017-2018 Akademik Açılış Törenine Katıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın, beraberinde ADÜ yönetimi ve öğrencilerinden oluşan bir ekiple katıldığı 2017-2018 Akademik Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

ADÜ Yönetimi 2017-2018 Akademik Açılış Törenine Katıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve fakülte dekanları katıldı.

İhtisaslaşma, mühendislik ve temel bilim alanlarına yönelik YÖK planlamaları, YÖKDİL, ALES ve Üniversiteye Giriş sınavlarındaki köklü değişikliklerin konuşulduğu törende, bu yıl ilk defa verilen ‘Üstün Başarı Ödülleri’ ADÜ’ye büyük gurur yaşatırken, ‘Yılın En İyi Tezi’ ödülü, ADÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren’in oldu.

2017-2018 hedeflerinde Araştırma Üniversiteleri başlığını önemsediklerini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteleri, ülkemizin dünyada bağımsız duruşunun mihenk taşı olarak gördüklerini ifade etti.

Prof. Dr. Saraç’ın ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin sorunlarının çözümü için gereken adımları atmaya hazır olduklarını söyleyerek, “Bunun karşılığında üniversitelerimizden tek bir talebimiz var; o da bilim üretmeye devam etmeleri” diyerek, yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Akademik açılış töreninin ardından, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ile görüşmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ve ekibi, Kıratlı ve Yerlikaya’ya ADÜ hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Bircan, dinamik bir ekibe sahip olduklarını söyleyerek, Adnan Menderes Üniversitesinin başarı çıtasını yükseltmek için çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmelerin sonunda Metin Kıratlı ve Hamza Yerlikaya, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Rektör Bircan’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA