Adana'da yazlık sinema nostaljisi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Adana Film Festivali’nde yazlık sinema nostaljisi de yaşanıyor. Adanalılar yazlık sinema klasiği olarak gazoz içip, çekirdek çitleyerek unutulmaz geleneğin tadını çıkarıyor.

Adana'da yazlık sinema nostaljisi
Adana'da yazlık sinema nostaljisi
11 sinema salonunda 180 filmi, 850 gösterimle Adanalı sinemaseverlerle ücretsiz buluşturan 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nde Açık Hava Sinema Gösterimleri kapsamında kent halkı yazlık sinemayla buluşuyor. 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan festivalde her akşam farklı mahallelerde kurulan gezici sinemayla vatandaşlar, bir kültürü yeniden yaşıyor. Yazlık sinemada Yeşilçam'ın efsane filmlerini ve ödüllü yapıtları izlemenin keyfini yaşayan vatandaşlara ücretsiz gazoz ve çekirdek ikramında da bulunuluyor.

Adana Film Festivali Açık Hava Sineması'nda Kelebeğin Rüyası, Hokkabaz, Selvi Boylum Al Yazmalım, Aşk Tesadüfleri Sever, Patron Mutlu Son İstiyor, Unutursam Fısılda ve Son Mektup filmleri beyaz perdeye yansıtılıyor.

Gezici sinema etkinliklerine akın eden Adanalılar, sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkanı sunan, kendilerini sinema sanatçılarıyla buluşturan ve ünlü şarkıcıların konserlerini organize eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA