ABD'li Sanatçı Zorlu Center'a Ağaç Çizdi

Grafiti sanatçısı Montague: 'Bir gün New York'ta duvar resmi yapmak üzere davet edildim. O güne kadar hiç duvar resmi yapmamıştım ve ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yoktu. Melek kanatları yapmaya karar verdim. Çünkü bence melek kanatları sevgiyi temsil ediyordu, evrensel bir anlamı vardı ve neşe vericiydi' 'Genellikle hayvanlar, kanatlar, ağaçlar, balonlar çiziyorum. Yani aslında neşe veren şeyler çizmeyi tercih ediyorum'

İSTANBUL AA) - HİLAL UŞTUK - Çizdiği kanat resimleriyle dikkati çeken ABD'li grafiti sanatçısı Kelsey Montague, yeni eserini İstanbullu sanatseverler için çizdi.

Zorlu Center'da iki günde tamamladığı eserine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan sanatçı, İstanbul'a ilk kez geldiğini ve bu nedenle çok heyecanlı olduğunu aktardı.

Genç ressam, sokak sanatçısı olduğunu dile getirerek, "Bugüne kadar çok sayıda interaktif duvar resmi yaptım. Benim eserlerim her zaman yoldan geçenleri, eserimin bir parçası olmaya davet eder. Zorlu Center'ın buradaki ziyaretçileri için bir resim yapmak üzere beni davet etmesinden dolayı çok mutluyum." dedi.

Hayatının ilk anından itibaren sanatın kendi hayatında var olduğuna dikkati çeken sanatçı, şunları kaydetti:

"Tüm yaşamım boyunca sanatla iç içeydim. Anne tarafım sanatçıydı. Büyük dedeme kadar ailemde çok sayıda ressam var. Böylece adeta sanatın içinde büyüdüm. Bir gün New York'ta duvar resmi yapmak üzere davet edildim. Sokak ressamları için rutin bir işti ve birçok duvar ressamı, grafitici resim yapıyordu. Bense o güne kadar hiç duvar resmi yapmamıştım ve ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yoktu. Melek kanatları yapmaya karar verdim. Çünkü bence melek kanatları sevgiyi temsil ediyordu, evrensel bir anlamı vardı ve neşe vericiydi. İyi bir şey yapmak istiyordum ve sosyal medyayı da iyi bir şekilde kullanıyordum. Bu etkinliğin ardından duvar resimleri yapmaya başladım."

Kelsey Montague, kız kardeşi ile birlikte bu işi yaptığını belirterek, "Dünyada bir çok ülkede, insanların kısa bir süre için de olsa tüm dikkati kendilerine verecekleri ve mutlu olacakları duvar resimleri yaptım." diye konuştu.

İnterneti ve sosyal medyayı çok aktif bir biçimde kullandığının altını çizen genç ressam, sanatçılarla direkt iletişim halinde olmayı, insanlarla interaktif olarak görüşebilmeyi ve yaptığı işleri sosyal medya üzerinde paylaşmayı sevdiğini vurguladı.

Sanatçı, İstanbullu sanatseverlerle buluşan eserinin daha çok aileleri hedeflediğini kaydederek, "Gördüğünüz gibi bir ağaç ve iki salıncak var. Neşeli bir his vermeyi amaçlıyor. Zorlu Center'ın logosu ile iki de kelebek var. Tüm amaç, ailenizle, çocuklarınızla neşeli vakit geçirmeniz. Bir salıncakta çocuk, diğerinde ailesi olacak şekilde durabilir ve eğlenebilirsiniz. Yani eğlenmenizi ve kendinizle kısa bir süre de olsa vakit geçirmenizi amaçlıyor." ifadelerini kullandı.

Eserlerinin çok organik olduğunu söyleyen sanatçı, "Genellikle hayvanlar, kanatlar, ağaçlar, balonlar çiziyorum. Yani aslında neşe veren şeyler çizmeyi tercih ediyorum. Buradaki çizimdeki kelebekler dikkat çekici. Daha önce bu şekilde kelebek çizmemiştim hiç. Buradaki kelebekler özgürlüğü, renkliliği, eğlenceyi sembolize ediyor. Benim için çok eğlenceli oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kelsey Montague, eserlerini çizerken su geçirmediği ve hemen kuruduğu için akrilik kalemler kullandığını söyleyerek, bu tür boya kullandığı için memnun olduğunu aktardı.

İstanbul'da ilk olarak, Beyoğlu'nda Galata Kulesi'ni ziyaret ettiğini ifade eden sanatçı, "Çok eğlenceliydi. Orada yemek yedik. 360 derecelik bir görüş açısı vardı ki bu harika. Şehre geleli 48 saat oldu ve henüz gezme fırsatım olmadı. Ama gelmişken elimden geldiği kadar çok gezip görebilmeye çalışacağım. Türk arkadaşlarım var ve hep 'İstanbul'a gitmelisin, Mısır Çarşısı'nı, Kapalıçarşı'yı görmelisin' dediler. Ancak ben gerçekten şehri keşfetmeyi ve tarihi ile ilgili olabildiğince çok bilgi sahibi olmayı istiyorum." diye konuştu.
Kaynak: AA