Yürek sızlatan görüntülere bir yenisi daha eklendi! (+18)

Geçtiğimiz Ağustos ayının ilk haftasında Van'ın Çaldıran ilçesinde çekildiği iddia edilen görüntüler 'bu kadarı da olmaz' dedirtti.

Yürek sızlatan görüntülere bir yenisi daha eklendi! (+18)
Ağustos ayının ilk haftasında Çaldıran Belediyesi'nin bir mobil kısırlaştırma şirketini 'Sadece kısırlaştırma' yapmak üzere Çaldıran'a çağırdığı bildirdildi. Ancak ekiplerin yaptıkları işler sosyal medyada paylaşılarak büyük yankı uyandırdı.

HayKonfed / Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Konuya El Attı!

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu(HayKonfed) Çaldıran'da yaşanan olaylar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada;  Çaldıran Belediyesi'nin anlaştığı kısırlaştırma şirketi, kısırlaştırma adı altında tam bir sokak hayvanı katliamı yapıyor. Belediyenin ve gerekli birimlerin gereğini yapmasını bekliyoruz.

Hayvanlarin kısırlaştırma yapılmasını ve bunu mobil kısırlaştırmalarda yapılmamasını istiyoruz. Videoda görüldüğü gibi dışardan kiralanan taşeron firmanın belediye çalışanına da zorladığı şu ifadelerden anlaşiliyor.

VİDEO+18



Ancak bu kez videoda da izleyediğiniz gibi 'Ekip sorumlusunun ağzından' alay eder gibi yanındaki belediye görevlisine 'HAYVANLARA OPERASYON YAPIYORUZ İŞTE, SEN NASIL BELEDİYECİSİN, BİLMEN GEREK BU İŞLERİ' sözleriyle acı gerçek rutin bir uygulamaları ve itiraf gibi dile getirilmistir.

Uyuşturucu ilaçlarla toplama, zehirli iğnelerle öldürme ve çöplüğe gömme-gizleme eylemleri bir kaç gün içinde ve defalarca yapılmış.

HayKonfed / Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu olarak Van Çaldıran Belediyesi'nden tek isteğimiz anlaşılan taşeron firmaya gerekli yaptırımların uygulanmasıdır.