Yeni Köprüde Yaya Çilesi

Ordu’nun Perşembe ilçesi Büyükağız Mahallesi’nde yeni yapılan bir köprü, yaya yolu tamamlanmadan trafiğe açıldı. Köprüden geçmek için araç yolunu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar yetkililerden yaya yolunun bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Yeni Köprüde Yaya Çilesi
Perşembe ilçesi Büyükağız Mahallesi Ordu-Samsun karayolu üzerinde bulunan eski Büyükağız Köprüsü yıkılarak yerine yenisi yapıldı. Geçen ay trafiğe açılan köprünün yaya yolu bağlantıları yapılmadı. Buradan geçmek zorunda kalan vatandaşlar ve öğrenciler, araç yolunu kullanmak zorunda kalıyor.

Eski köprünün yıkılarak yerine yeni bir köprü yapılmasından dolayı yetkililere teşekkür eden mahalle sakinleri, tek isteklerinin eksik bırakılan yaya yolunun tamamlanması olduğunu söyledi.

Sahil yolunda bulunan ve mahalle sınırları içinde yer alan köprüyü günlük binlerce vatandaşın kullandığını belirten Sungur Uçar isimli vatandaş, “Yeni köprümüz çok güzel oldu fakat yaya geçitleri tamamlanmadığı için köprümüzün güzelliğine gölge düşüyor. Bu eksiklerinin bir an önce yetkililer tarafından giderilmesini rica ediyoruz. Yaya kaldırımı tamamlanmadığı için her gün yoldan tehlikeli bir geçiş yapıyoruz. Çocuklarımız okula gidiyor ve bu köprüyü kullanıyorlar” dedi.

Köprüden geçerken araç yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Ceren Özlü, “Eski köprümüzün yerine yeni köprümüzü yaptılar. Yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Fakat köprü üzerinde yaya kaldırımımız yok. Yaya yolu tamamlanmadığı için normal yoldan geçmek durumunda kalıyoruz. Yaya kaldırımının tamamlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Köprünün tamamlandığını fakat yaya kaldırımı olmadığı için geçişlerde sıkıntı çektiklerini söyleyen engelli vatandaş Yusuf Dede, “Gidip gelirken sıkıntı çekiyoruz. Köprüyü devamlı kullanıyoruz ve biz yaya kaldırımını kullanmak istiyoruz. Bir an önce bu köprüdeki eksiğin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA