Yaşanılabilir Bir Çevre İçin Gediz Belediyesi İle Gediz OSB Arasında Protokol İmzalandı

Gediz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermekte olan firmalardan kaynaklı evsel ve endüstriyel atık suların, Gediz Belediyesi Atık su Arıtma Tesisinde arıtılarak alıcı ortam olan Gediz Nehri’ne deşarj edilmesi ile ilgili, Gediz Belediyesi ile Gediz OSB arasında protokol imzalandı.

Yaşanılabilir Bir Çevre İçin Gediz Belediyesi İle Gediz OSB Arasında Protokol İmzalandı
Gediz Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine; Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol,Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili İshak Pekbilgin,Yönetim Kurulu üyeleri Bahri Uluten, Mehmet Kıcıroğlu,Gediz OSB Bölge Müdür V.Gökhan Değirmenci ve Gediz Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Müdürü Çevre Mühendisi Kürşad Topdemir katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, imza törenindeki konuşmasında; “Söz konusu protokol gereği, Gediz OSB’de bulunan firmalar atıksu ön arıtma tesislerini tamamlayarak, atık su kirlilik değerlerini Gediz Belediyesi’nin istediği değerlere düşürecekler ve Gediz Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinde yapılacak ilave yatırımlarla, Gediz OSB’den kaynaklanabilecek olan atıksu kirliliği son bulacaktır. Bu topraklardan doğan ve İzmir Körfezine kadar olan 401 kilometrelik yolculuğu boyunca, havzaya hayat veren Gediz Nehri’ne verilen önemi bugüne kadar yapılan yatırımlarla ispatlayan Belediyemiz, Organize Sanayi Bölgesi’nin atık su probleminin çözümü için de gereken adımları atmıştır. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayicilerimiz, sürece maddi ve manevi olarak katkı sağlamış olup, Gediz Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile yürütülen çalışmaların somut çıktıları en kısa zamanda Gediz Nehrinde kendini gösterecektir” dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA