Vali Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Çalışmalarımızda Bir Başarı İstiyorsak Ekip Çalışmasına Talip Olmalıyız

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ‘tanışma ve değerlendirme’ toplantılarına Pazarlar İlçesinde devam etti. Vali Nayir toplantıda, 16 köy ve mahalle muhtarlarını kurum müdürleri ile bir araya getirdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Çalışmalarımızda Bir Başarı İstiyorsak Ekip Çalışmasına Talip Olmalıyız
Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Pazarlar Kaymakamı Oltan Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, il ve ilçe daire müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, hizmetin iki kesimi olduğunu ve her iki kesimin de birbirini iyi tanıması gerektiğine dikkat çekti.

Vali Nayir, “Bizler bu salonda bulunan kişiler olarak, hem Kütahya’da hem de Pazarlar’da kamu hizmetini yürüten kişileriz. Gayemiz muhtarlarımızla bir araya gelerek kamu adına yürüttüğümüz çalışmaları hem merkezi yönetim hem de yerel yönetimler olarak yaptığımız çalışmaları ve yansımalarını görmek. Muhtarlarımız kendi mahalle ve köylerini temsilen seçildikleri için sizlerle yapmış olduğumuz toplantıyı o ilçenin tamamıyla yapılmış bir toplantı olarak değerlendiriyoruz. Varsa aksayan, eksik yönlerimiz onları tamamlamaya çalışıyoruz. Yürüttüğümüz kamu hizmetinde esas olan vatandaş memnuniyetidir. Biz devlet tarafından atanmış kişiler olarak veya sizlerin seçtiği yerel yönetim görevlileri olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin temel amacı insanımızın ihtiyaç duyduğu başta emniyet, asayiş olmak üzere, eğitim, altyapı, kültür ve turizm gibi her alanda ihtiyaçları tespit edip onları gidermeye çalışmak. Bu işin bir ucunda hizmeti veren diğer ucunda da bu hizmetten yararlanan, bu hizmetle ilgili olarak talepte bulunan kesim var. Bu iki kesimin birbirini bilmesi, tanıması lazım. Bu iki kesim arasındaki bağları olabildiğince kuvvetli tutmamız lazım” diye konuştu.

İnsan odaklı olarak çalışılması gerektiğini belirten Vali Nayir, “Yönetimin halka açılan kapısı, hizmetlerimizi gördüğümüz pencere muhtarlarımızdır. Halka en yakın olan kamu görevlileri sizlersiniz. Demokrasinin özü de sizlerde. Hepiniz seçimle başa geldiniz. Dolayısıyla biz kendi aynamız olarak sizi görürüz. Yapmış olduğumuz işleri sizde görmek isteriz, memnuniyet varsa sizden duymak, bir şikayet varsa yine onu sizle paylaşmak isteriz. Eğer varsa daha iyisini yapabileceğim durumlar teklif ve önerileri sizden almak isteriz. Bu işin en güzel gereğini de yürütmenin başı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Yapılan düzenli toplantılarda Cumhurbaşkanımız halka ulaşacak mesajları birinci elden, sizlerin aracılığıyla veriyor. Bizler, buradaki çalışmalarımızda bir başarı istiyorsak ekip çalışmasına talip olmalıyız. İlin yönetiminin başı Vali, ilçelerin Kaymakam ancak başarı ekip çalışmasıyla sağlanır. Görev sürecim içerisinde yapılacak işlerin daha güzel yapılabilmesi için ekip çalışmasını yerleştirmeye çalıştım. Bunun son ayağı olarak da muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. İnsan odaklı olarak çalışacağız. Hizmet alanlarında kendimizi onların gerine koyup çalışmalıyız. Pazarlar İlçemizde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmasının ardından Mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini paylaştı. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Nayir, sorunların gecikmeden çözümünü istedi ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.(MB-EFE)
Kaynak: İHA