Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı

Ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren binin üzerinde markanın katılımıyla 58. kez düzenlenecek olan fuar, 4 Ekim'de CNR'da kapılarını açacak

Ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren binin üzerinde markanın katılımıyla 58. kez düzenlenecek Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), 4-7 Ekim'de CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

Fuar, CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) ve KOSGEB desteği ile 60 bin metre kare alanda, 20 bin ziyaretçi hedefiyle organize edilecek.

Katılımcı markaların 2018 ilkbahar-yaz sezonu ayakkabı ve saraciye modellerini sergileyeceği fuarda, 60 ülkeden alım heyeti ağırlanacak.

Fuarda, körüklü çizme, çarık, Bodrum sandaleti, yumurta topuk ve yemeni ustalarının özel tasarımları "Ustalara Saygı" projesi kapsamında "AYMOD Trend" alanında sergilenecek.

Fuarda ayrıca, "7 Bölge 7 Ayakkabı" projesi kapsamında Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinin ayakkabı kültürünü yansıtan, tarihi sandalet, çarık ve topuklu ayakkabı çeşitleri de yer alacak. Ayakkabının varoluşundan bugüne kadar olan üretim serüveninin anlatıldığı Sümerbank arşivinden fotoğraflar da "AYMOD Trend" alanında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: AA