Türel Bisikletçilerle Pedal Çevirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Bisiklet Sevenler Grubuyla pedal çevirdi. Başkan Türel, bisiklet yollarının şehir merkezinde bir ring oluşturacak şekilde en kısa zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi.

Türel Bisikletçilerle Pedal Çevirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Bisiklet Sevenler Grubu üyeleriyle Barbaros Çay Bahçesi’nden başlayıp, Müze Caddesi, Teomanpaşa Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, İsmetpaşa Caddesi tramvay yolundan Işıklar’daki Büyükşehir Belediyesi Eski Hizmet Binasına kadar pedal çevirdi. Başkan Türel, şehir merkezinde bisiklet yollarının yaygınlaştırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü, en geç 6 ay içerisinde Antalya’da bisiklet yollarının bütünleştirilmesine yönelik projenin tamamlanarak, yapımına başlanacağını müjdeledi. Türel, “2019’a kadar bisiklet yollarında kent merkezinde bütünlük arz eden bir ring oluşturmuş oluruz. Böylelikle sizler de gönül rahatlığıyla çok daha konforlu bir şekilde bisikletlerinizi kullanabilirsiniz” dedi.



Bisikleti teşvik edelim

Bisiklet kullanımının Antalya genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Menderes Türel, bisiklete binmenin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Türel, “Yaklaşık birkaç hafta önce değerli hocalarımız küçük bir grupla beni ziyarete geldi. Biraz sohbet ettik. Hep bisikletle geziyorsunuz, beni hiç çağırmıyorsunuz, ben de gelmek istiyorum dedim. Pek inanmamışlardı benim buraya geleceğime. Benim için de güzel bir gün oldu. Ben de haftada 3-4 gün spor yapmaya çalışıyorum. Biz bisiklet yollarının Antalya’da önemli bir şekilde kullanılmasını gönülden arzu ediyoruz. Farkındalık yaratalım diye buradayım zaten. Bisiklet sporuyla ilgilenmek isteyenleri, bisiklete binmeyi teşvik edelim.”

Bisiklet yolları birleşecek

Antalya’daki bisiklet yollarının bir bütünlük arz etmediğini ifade eden Türel, bütüncül bir proje üzerinde çalıştıklarını anlattı. Türel, “Bisiklet hem çevreci hem de yakıt masrafı olmadığı için ekonomik. Antalya genellikle düz bir arazide falezlerin üzerinde olduğu için. Bisiklet kullanımına çok uygun bir coğrafya. Ama maalesef bisiklet yollarımız bunun için yeterli değil. Buraya 5-6 saatlik uzun bir toplantıdan geliyorum. Orada bürokrat arkadaşlarımızla da konuştuk. İki hafta önce de bu konuda çalışmaların hızlandırılması hususunda bir talimatım vardı. Antalya’da en iyi sizler biliyorsunuz, anlatmaya gerek yok. Bölük pörçük, parça parça bisiklet yolları var. Bunların ring oluşturacak şekilde bir bütünlük arz etmesi ancak bizim yapacağımız bu çalışma ile söz konusu olacak” diye konuştu.



2019’da tamamlanacak

Türel, “Proje ihalesini bugünlerde tamamladık. Zannediyorum 5-6 ay içerisinde Antalya’da bisiklet yollarının bütünleştirilmesine yönelik bir projemiz bitmiş olacak. Bisikletle gidiyorken bir caddede bisiklet yolu var önü kör, karanlık. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmayacaksınız. Projeyi bitirdiğimizde hızlı bir şekilde imalatına başlayacağız. İnşallah 1-2 sene içerisinde 2019 senesine kadar bisiklet yollarında da en azından kent merkezinde bir bütünlük arz eden ring oluşturmuş oluruz. Böylelikle sizler de gönül rahatlığıyla çok daha konforlu bir şekilde bisikletlerinize binersiniz.”

ANTBİS’ler de hizmet verecek

Bisiklet yollarının şehir merkezinde bir bütün oluşturmasıyla, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalyalıların kullanımına sunduğu ANTBİS’lerin de yaygınlaşacağını belirten Türel, “Biliyorsunuz ANTBİS’imiz var. Çok fazla sayıda bisikletimiz yok. Sayıları 40 civarında. Ama ben şu bisiklet yollarını bitirdiğimde o zaman onun da sayısını arttıracağız. Böylelikle bir yerden bir yere toplu ulaşım gibi o ANTBİS’ler de hizmet vermiş olacak.”

Bisikletçileri şaşırttı

Antalya Bisiklet Sevenler Yöneticisi Meral Tolunay, Başkan Türel’in kendileriyle birlikte pedal çevirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımızın formasıyla gelip bizimle birlikte pedal çevirmesine çok şaşırdık çok mutluk olduk. Katılımlarıyla biz bisikletçileri motive etti. Özellikle bisiklet yollarının şehir merkezinde ring haline getirilmesi projesi bizi çok heyecanlandırdı. Halkın bisiklet kullanabilmesi için parça parça yollardan çok bütün bir yolun olması çok önemli. İnsanlar bu yüzden bisikletiyle yola çıkmaktan çekiniyordu. Artık bu projeyle Antalya’da bisiklet kullanımı çok daha yaygın bir şekilde gerçekleşecektir. Bisikletçilerin siyasilere karşı ‘bizi ciddiye almazlar, bizim sorunlarımıza eğilmezler’ düşüncesini de böylelikle Sayın Türel kırmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e hem katılımları, hem bisikletçilere verdiği önem hem de bisiklet yolu projesi için çok teşekkür ediyoruz”.
Kaynak: İHA