'Silahlı Sevince Hayır'

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, vatandaşları düğünlerde silah atılmaması konusunda bilinçlendirmek amacıyla ’Silahlı sevince hayır’ başlıklı broşür dağıttı.

'Silahlı Sevince Hayır'
Toplu taşıma araçlarında ve çay ocaklarında kısa bilgilendirmeler yapan ekipler, ayrıca halkın yoğun olduğu yerlere "Düğünlerde silah atmayalım, hayatları karartmayalım" yazılı afişlerden asılırken Alibeyli Mahallesi, Dr. Ahmet Alkan caddesi üzerinde afiş asma ve broşür dağıtımı yapan polisler, düğün ve benzeri törenlerde vatandaşların silah atılmaması konusunda uyararak, bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

"Düğünlerde sevdikleriniz hedef olmasın" diye bilgilendirme yapan TDP ekibi, "Düğün ve benzeri bu gibi toplumsal etkinlikler, de silah kullanımının, isterse kuru sıkı tabanca olsun herhangi bir yaralanma ve ölüm olmasa dahi Türk Ceza Kanununa göre suç kapsamında olduğunu cezasının ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Ölüm ve Yaralanma söz konusu olursa cezasının çok daha fazla olacağı unutulmamalıdır. Hepsinden önemlisi belirtilen bu hususların, başkalarının hakkının da üzerimizde kalabileceği akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu gibi merasimlerde alkol alıp çevreyi rahatsız etmenin ve sürücü olarak alkollü araç kullanmanın da, aynı olumsuz hadiselere sebep olacağını unutmayalım" şeklinde uyarıda bulundular.
Kaynak: İHA