Sarıcakaya Belediyesi'ne 1.5 Milyon TL Değerinde Hibe Araçlar

Sarıcakaya Belediyesi’ne, 2014-2017 yılları arasında çeşitli kurumlardan yaklaşık 1.5 Milyon TL değerinde hibe araç desteği verildi.

Sarıcakaya Belediyesi'ne 1.5 Milyon TL Değerinde Hibe Araçlar
Sarıcakaya Belediyesi son üç yıl içerisinde 9’u hibe olmak üzere toplam 19 araç ve iş makinesi satın alarak parkurunu güçlendirdi. Ayrıca yatırım teşvik kapsamında KDV muafiyeti 2 araca uygulanarak KDV kazancı elde edildi. Sarıcakaya Belediyesi olarak son üç yılda 1.5 Milyon TL değerinde 9’u hibe olmak üzere toplam 18 araç ve iş makinesi satın aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Güler, “Göreve geldiğim 2014 yılından bu zamana kadar 19 araç ve iş makinesini parkurumuza kattık. Göreve başladığımda sadece 4 aracımız vardı. İlçemizin tüm işlerini bu araçlarla gidermeye çalıştık. Bu gün geldiğimiz noktada ise son sistem araç ve iş makineleriyle ilçemizin tüm işlerini halleder konuma geldik. Kendi kum ve kilittaşını üreten bir belediyeyiz” diye konuştu.

Öncelikli hedeflerin arasında temizlik olduğuna işaret eden Güler, “İlçemizin temizliği bizlerin öncelikli hedefleri arasındadır. Çöplerin zamanında toplanmasından yol ve sokaklarımızın temiz görünmesine kadar hepsine ayrı bir önem veriyoruz. Bu nedenle 2014 yılında 1 adet traktör arakasına bağlanarak süpürme işlemi gerçekleştiren makinemiz var iken şimdi ise 20 santimetre çapındaki taş ve kaya parçalarını çekebilecek güçte ve kapasitede bir süpürme aracını hibe aldık. Park ve Bahçe Müdürlüğü’nün çalışmalarında ve karla mücadele de teknolojiyi yakından takip ediyoruz” dedi.

Güler, ayrıca kiralama yerine satın almanın kamu hizmetleri açısından en karlı yöntem olduğunu vurguladı.

Sarıcakaya Belediyesi’nin son üç yıl içerisinde bugüne kadar uzun yıllar yapılamamış hizmetleri gerçekleştirdiğini de belirten Güler, “Elbette ki biz, hemşerilerimizin isteklerini ve onların taleplerini yerine getireceğiz ve yaptıklarımızı da anlatacağız. Bu hizmetlerde elbette ilçe sakinlerimizin sevgisiyle ve desteğiyle oluyor. Yaptığımız büyük projeler Sarıcakaya’yı geleceğe taşıyacak projelerdir. Elbette bu hizmetleri yaparken de eleştirenler oluyor. Bizim işimiz çalışmak, hizmet etmek, üretmek. Kim ne derse desin, yolumuza emin adımlarla inşallah yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA