Sağlık Turizmi Alt Yapı Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı

Aydın İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile GEKA ‘nın alternatif turizm yapısı mali destek programı kapsamında ortaklaşa yürüttüğü, "Batı Aydın Mavi Deniz /Sağlıklı Gülüşler, Sağlık Turizmi Alt yapı Projesi" kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık Turizmi Alt Yapı Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı
Toplantı da, 3 boyutlu bilgisayar teknolojisi ile kron köprü tasarımı ve üretimi imkânı sunan CAD-CAM teknolojisi tanıtıldı. Proje ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri arasında Aydın’da ilk ülkemizde ikinci olarak Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine kazandırılmış oldu.

CAD CAM Teknoloji ile birlikte, Güney Ege bölgesinin toplam turist dağılımdaki payını arttırmak; turizmin alternatif kolu olan sağlık turizmi kapsamında, ağız ve diş sağlığı tedavisine ihtiyaç duyan yerli ve yabancı misafirlerin, Batı Aydın’da (Didim, Kuşadası ve Söke) konaklamalarını sağlayarak turizm gelirlerini artırmak, Batı Aydın Bölgesini genellikle yaz mevsiminde ziyaret eden turistlerin tercihlerini diğer mevsimlere de kaydırarak, turizmi dört mevsime yaymak böylece bölgedeki Alternatif Turizm faaliyetlerine katkıda bulunması hedefleniyor.

Toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel, Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sedat Kavas, Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Selma Özcan, Tıbbi Hizmetler Başkanımız Op. Dr. Niyazi Kocakaplan, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Nusrettin Debre, Türkiye Sağlık Turizm Federasyonu TURSAF Genel Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Genel Sekreter Ahmet Girgin, İzmir İl Temsilcisi Bülent Cinel, TURSAF İstanbul Sağlık Turizm Derneği İl Temsilcisi Emre Ali Kodal, , Sağlık Tesislerimizin Yöneticileri ve seyahat acentaları temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA