Safranbolu'da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) arasında imzalanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü kapsamında Safranbolu'da kurs başladı.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Toplaantı Salonu'nda verilecek olan kursla ilgili olarak açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, 2017 yılı için İŞKUR olarak il genelinde yaklaşık 400 kişiye bu eğitimi vermeyi hedeflediklerini, şu ana kadar Karabük ve Safranbolu TSO ile işbirliği içinde 300 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

Yıl sonuna kadar 100 kişilik daha Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verileceğini ifade eden Güven, amaçlarının istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, iş fikirlerinin geliştirilmesi, üretim, yönetim ve finansal planların oluşturulması amacıyla eğitim vermek olduğunu belirtti.

Güven, özellikle yeni girişimci adaylarının KOSGEB desteklerinden yararlanmaları için bu belgeye ihtiyaçlarının olduğu aktararak, kursun 4 gün süreceğini, 32 saat eğitim verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA