Safranbolu'da Servis Sürücülerine Eğitim

Safranbolu ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından okul servis sürücülerine trafik eğitimi verildi.

Emniyet Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan polis memuru Ayhan Mantarcı, okul taşıtının, genel olarak okul öncesi eğitim, ilköğretim, orta öğretim ve yüksek öğretim öğrencileriyle sadece rehber personel taşımalarında kullanılan ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıt olduğunu söyledi.

Araçta, yönetmelikteki standart nitelikte ve sayıda, ekipman bulundurulması gerektiğini ifade eden Mantarcı, "Araçlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda olmalı. Araçlara ait ışıklı işaretler amacı dışında kullanılmamalı. Telsiz veya mobil telefon her an çalışır durumda olmalıdır. Görüntü ve müzik sistemi taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalı. Servis hizmeti sırasında, taşıta başka biri binmemelidir. Bakanlık denetimleri, kendi personeliyle yapar. Valilikler, kolluk kuvvetleri ve yetkili kıldığı diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personeli aracılığıyla yapar. Yolcunun aracımıza binmesi bir lütuftur, bizim ona yaptığımız hizmet bir lütuf değildir. Yolcu, aracımızda bulunduğu sürece misafirimizdir, ona karşı nazik ve aynı zamanda mesafeli davranmalıyız. Yolcu, bize taleplerini ileten kişidir, bizim işimiz bu talepleri karşılamaktadır. Yolcu, verebileceğimiz en mükemmel hizmete ve nezakete layıktır. Yolcu, maaşımızı sayesinde aldığımız kişidir." diye konuştu.

Eğitime, ilçedeki okul servis sürücüleri ve sahipleri katıldı.

Kaynak: AA