Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Bölgede (Irak'ın kuzeyi) yaşayan insanları zorla Amerika'nın, İsrail'in ve başkalarının kucağına itelememeliyiz. Şimdi problemler değişti. 15 sene önceki şartlar ve bugünkü şartlar farklı. Bugün daha çok ihtiyatlı olmaya, yapılan hataları telafi edecek yeni politikalar oluşturmaya mecburuz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bölgede (Irak'ın kuzeyi) yaşayan insanları zorla Amerika'nın, İsrail'in ve başkalarının kucağına itelememeliyiz. Şimdi problemler değişti. 15 sene önceki şartlar ve bugünkü şartlar farklı. Bugün daha çok ihtiyatlı olmaya, yapılan hataları telafi edecek yeni politikalar oluşturmaya mecburuz." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta sonu Şanlıurfa ve Mardin'de birtakım ziyaretlerde bulunduğunu hatırlattı.

Mardin'de bölge yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve aşiretlerle görüştüklerini belirten Karamollaoğlu, bölgeye ilişkin tespitlerini anlattı.

Karamollaoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği gayrimeşru referanduma ilişkin, "Irak'ın kuzeyinde yapılan referandum… Güneydoğu'ya gittiğiniz zaman bu referanduma hiç kimsenin karşı olmadığını görüyorsunuz." diye konuştu.

Bu referandum ile ilgili birçok sakınca gördüklerini, bölgeye dış müdahalerle yeniden şekil verilmeye kalkılırsa huzur getirilemeyeceğini ifade eden Karamollaoğlu, "Dışarıdan gelen unsurlar, bu bölgede huzur olması için değil, kendi menfaatlerini geliştirmek için geliyorlar." dedi.

Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için bazen o bölgeye gidip birtakım konular gündeme getirdiğiniz zaman, o bölge halkı beni dinlemiyor. 'Ben hep sizi dinliyorum, herkesi dinliyorum ama bir de bizi dinleyin. Biz ne istiyoruz? Biz başka bir şey istemiyoruz ki' diyorlar. Kardeşlik dediğiniz zaman bile tepki geliyor yerine göre. 'Bizi hep böyle uyutuyorsunuz' diyorlar. Bizim hiç böyle bir niyetimiz yok. Biz samimiyiz, biz bu bölgede yaşayan insanların kardeşimiz olduğunu biliyoruz. Biz 1980'li ve 90'lı yıllarda o bölgede en çok oy alan, o bölgede yaşayan insanların maddi, manevi, sosyolojik ve psikolojik meseleleriyle ilgilenen tek görüş olduk."

Temel Karamollaoğlu, Irak'ın kuzeyinde yeni bir oluşumun meydana geldiğini, bunun kendilerini endişelendiğini aktararak, "Bölgede yaşayan insanları zorla Amerika'nın, İsrail'in ve başkalarının kucağına itelememeliyiz. Şimdi problemler değişti. 15 sene önceki şartlar ve bugünkü şartlar farklı. Bugün daha çok ihtiyatlı olmaya, yapılan hataları telafi edecek yeni politikalar oluşturmaya mecburuz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA