'O Gece Yanımıza Aldığımız Tek Silahımız Bayrağımızdı'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında gazi olan Sedat Us, Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ilköğretim öğrencilerine anlattı Us: 'Bizi silahla taramaya başladılar, yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Oradakilere 'Kime, niye, niçin sıkıyorsunuz' dedik. Üstümüzde helikopter geziyordu. Cuntacılardan birisi mikrofon aldı ve 'Aranızda canlı bomba var, dağılmazsanız sizi vururuz' diye bağırdı. Biz de asıl sizsiniz canlı bomba diye bağırdık. Tepemizde helikopter takır takır herkese ateş ediyordu. Allah'ım bir daha yaşatmasın' 'O gece yanımıza aldığımız tek silahımız bayrağımızdı. Elimizde olan sadece Türk milletinin kutsal emaneti olan bayrağıydı. Ellerine silah alan hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlardı'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan gazi Sedat Us, "O gece yanımıza aldığımız tek silahımız bayrağımızdı. Elimizde olan sadece Türk milletinin kutsal emaneti olan bayrağıydı. Ellerine silah alan hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlardı." dedi.

Çubuk İlköğretim Okulunca "Bir Milletin Direniş Destanı: 15 Temmuz" etkinliği düzenlendi. Programda ilk olarak "15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası darbe girişimi sırasında yaşadıklarını öğrencilere anlatan 15 Temmuz gazisi Sedat Us, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonda halkı sokaklara davet etmesiyle eşi ve oğluyla abdest alarak bir daha dönmemek üzere evinden çıktığını söyledi.

Eşi ve oğlunun, ısrarlarına rağmen kendisini yalnız bırakmadığını dile getiren Us, şöyle devam etti:

"Eşim 'Ben sizi bırakmam ben de geliyorum.' dedi ve hep birlikte evden çıkıp Sıhhiye'de bir tankla karşılaştık. Tankı taşlarla durdurduktan sonra kapağını açtık. Oradan bir polis arkadaşla birkaç asker aldık. O esnada ayağım kırılmış, eşim topallıyorsun demesine rağmen 'Birşey olmaz.' diyerek durmadım. Milli Savunma Bakanlığına geçtik. Orada bizi silahla taramaya başladılar, yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Oradakilere, 'Kime, niye, niçin sıkıyorsunuz?' dedik. Üstümüzde helikopter geziyordu. Cuntacılardan birisi mikrofon aldı ve 'Aranızda canlı bomba var, dağılmazsanız sizi vururuz.' diye bağırdı. Biz de 'Asıl sizsiniz canlı bomba.' diye bağırdık. Tepemizde helikopter takır takır herkese ateş ediyordu. Allah'ım bir daha yaşatmasın."

- "Elimizde sadece Türk milletinin kutsal emaneti olan bayrak vardı"

Meydanlara çıktığında yanına hiçbir silah almadığını vurgulayan Us, "O gece yanımıza aldığımız tek silahımız bayrağımızdı. Elimizde olan sadece Türk milletinin kutsal emaneti olan bayrağıydı. Ellerine silah alan bu hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bir şeyin hesabını yapmamışlar. Onlar, bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlar." ifadesini kullandı.

Us, sabaha karşı abdest almak isterken ayağının durumunu fark ettiğini aktararak, "Abdest alırken ayakkabıdan çıkardığım ayağımın morarmış olduğunu gördüm. Ayakkabıdan çıkan ayak ayakkabıya girmedi. Eşim 'Seni hastaneye götürelim.' dedi ancak ilk önce gitmedim, ardından bazı alanları teslim alınca gönül rahatlığıyla hastaneye gittim." diye konuştu.

Us, öğrencilerrden okumalarını isteyerek, "Okuyun ki sizin gibi pırıl pırıl kişiler bu makamlara gelsin." sözlerine yer verdi.

Okul Müdürü Muharrem Tuncel de 15 Temmuz'da Türk milletinin ortaya koyduğu mücadelenin çok önemli olduğunu söyledi.

Tuncel, "Bir destan yazan kahramanlarımız bu milleti tekrar bizlere hediye ettiler. Onlar olmasaydı yataklarımızda rahat uyuyamayacaktık. Belki de bu okullarda okuyamayacaktık, başka ülkelerin hakimiyeti altında olacaktık. Ben şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlik, konuşmaların ardından bazı öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.
Kaynak: AA