Niğde Belediyesinden Bir İlk Daha

Niğde’de Sarıköprü mevkiine kurulacak Güneş Enerjisi Santrali ile Belediye kendi enerjisini kendi üretecek.

Niğde Belediyesinden Bir İlk Daha
Niğde Belediyesi, kendi elektrik enerjisini üretmek için kolları sıvadı. Sarıköprü mevkiine kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) 2018 yılının ilk aylarında enerji üretimine başlayacak. 4 bin 400 panelden oluşan GES Projesiyle, Niğde Belediyesinin enerji tüketiminin bir kısmını karşılayacak.

2018 yılının Mayıs ayında hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamındaki GES, 999 kWe güce sahip olacak. Proje içerisinde 4 bin 400 panel yer alacak. Tüm hazırlıklar tamamlanarak ihale sürecine girilen Güneş Enerjisi Santraliyle ilgili olarak TEAŞ’tan enerji üretim izni alındı ve bölgemizin enerji dağıtım firması olan MEDAŞ ile sözleşme imzalandı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin enerji yükünü azaltmak için Sarıköprü mevkiindeki 20 bin metrekare alanda 4 bin 400 panelden oluşan Güneş Enerjisi Santralini kurmak için tüm hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Projeyle ilgili olarak ihale sürecine geçileceğini kaydeden Belediye Başkanı Akdoğan, “Önümüzdeki yılın Mayıs ayında hayata geçirmeyi planladığımız projeyle belediyemizin enerji ihtiyacının bir kısmı karşılanmış olacak. Bilindiği gibi Niğde ve bölgemiz güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi açısından çok avantajlı bir konumda. Bu avantajı değerlendirip, kendi elektrik enerjimizi üreteceğiz ve belediyemizin enerji tüketim bedelini aşağı seviyelere çekeceğiz. Böylece elektrik enerjisi için harcadığımız miktarı, hemşehrilerimize yeni hizmetler üretmekte kullanacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA