Maltepe'deki Kahvehaneye Silahlı Saldırı

Kahvehaneye ateş açılması sonucu 1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheli yakalandı.

Maltepe'de bir kahvehaneye silahla ateş açması sonucu 1 kişiyi öldürdüğü 2 kişi yaraladığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 13 Eylül'de Aydınevler Mahallesi Uyanık Caddesi'ndeki kahvehaneye, bir araçtan ateş açılması sonucu Fazıl Öncel'in (24) ölmesi, Özcan Kızılkaya (30) ve Kenan Dal'ın (47) yaralanmasına ilişkin çalışma başlattı.

İfadesi alınan Özcan Kızılkaya, olay günü kahvehane yakınında plakası olmayan siyah renkli bir araçta oturan, önceden tanıdığı Vahdi A. (26) ile bir kişinin kendisini yanına çağırdığını, bir süre sohbet ettiklerini ve daha sonra aralarında tartışma çıktığını anlattı.

Kızılkaya, tartışma sonrası olay yerinden uzaklaşmak isterken araçtaki Vahdi A. ve diğer kişinin kendisine silahla ateş ettiğini, kahvehaneye sığınmaya çalışırken yaralandığını kaydetti.

Polis ekipleri, Kızılkaya'nın ifadesi doğrultusunda şüpheli Vahdi A'yı Pendik'teki evinde yakaladı.

- Bileğine elektronik kelepçe takılarak serbest kalmış

Şüpheli Vahdi A'nın 6 ay önce bir yaralama olayına karıştığı, denetimli serbestlik kapsamında ayak bileğine elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şüphelinin denetimli serbestlik kapsamında, 22.00-08.00 saatlerinde Pendik'teki evinde bulunması gerektiği, silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikten sonra eve geldiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin adından adliyeye sevk edilen şüpheli Vahdi A. tutuklandı.

Olaya karışan diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Maltepe'de 13 Eylül'de, Aydınevler Mahallesi Uyanık Caddesi'ndeki kahvehaneye bir araçtan silahla ateş açılması sonucu bir kişi ölmüş, iki kişi de yaralanmıştı.
Kaynak: AA