Lösemi Hastası Çocuklar İçin Adana'dan İstanbul'a Pedal Çeviriyor

Lösemi hastası çocukların hayata tutunabilmesi amacıyla “Her Pedal Bir Umut Olsun” sloganıyla 17 Eylül günü Adana’dan pedal çevirmeye başlayan Kemal Yücel, bugün Ankara’ya ulaştı.

Lösemi Hastası Çocuklar İçin Adana'dan İstanbul'a Pedal Çeviriyor
17 Eylül’de “Her Pedal Bir Umut Olsun” sloganıyla Adana’dan bisikletle İstanbul’a doğru yola çıkan Kemal Yücel, bugün Ankara’ya vardı. Yücel, Ankara’da kendisi gibi bisiklet süren ve farkındalık oluşturmak isteyen arkadaşlarıyla bir araya geldi. Seslerini duyurmak için şehir turu atan grup, daha sonra Kızılay Meydanı’nda bulunan Kızılay kan bağış aracında kan bağışında bulundu. İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Kemal Yücel, “Hedefim İstanbul. Rota üzerindeki şehirlere ziyaretler yaparak, buralarda kök hücre ve kan bağışı kampanyaları yapıyorum” dedi.

“Ankara’ya vardığımda bir grup bisikletli arkadaş beni otogar önünde karşıladılar” diyen Yücel, şunları kaydetti:

“Hep birlikte bisikletlerimizle bir farkındalık yaratmak için şehir turu attık. Ardından Hacettepe Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji bölümlerine giderek burada yatan çocuklara oyuncaklar hediye ettik. Daha sonra şuan bulunduğumuz yere, Kızılay Meydanı’na geldik. Burada bulunan Kızılay kan bağışlama aracında arkadaşlarımız kan bağışında bulundular. Amacımız lösemi hastası bir çocuğun hayatını kurtarabilmek.”

“Yapacağımız tek şey kan vermek”

Bu çocukları yaşama bağlamanın, hayatlarını kurtarmanın çok kolay olduğunu vurgulayan Yücel, “Yapacağımız tek şey kan vermek ve kök hücre bağışında bulunmak. Uzun bir maraton oldu, bu maratonda çeşitli güzel insanlarla karşılaştım. Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine giriş yaparken bir araç durdurdu beni, formamdaki yazı dikkatini çekmiş ’Ne yapıyorsun, amacın nedir?’ dedi.

Bende amacımı anlattım. Kök hücre organ bağışında potansiyel duyarlılığı artırmak için Adana’dan İstanbul’a bisikletle gidiyorum dedim. Adam ağlamaya başladı.

3 gün önce 1 yaşındaki çocuğunu kaybetmiş. ’Şimdi de çocuğumun mezarına gidiyorum’ dedi.

’Birlik olamadık ağabey’ dedi.

Adana’da tedavi olan bir kardeşimiz vardı. 23 yaşında bir gencimiz, kendisinin tedavi gördüğü odada arkadaşı daha önce vefat etmiş. ’Ben ölmek istemiyorum’ diyordu. ’Ağabey lütfen beni ve benim gibi çocukları yaşatmak için mücadele et’ diyordu. Çocukların hayatta kalabilmesi bizim elimizde, çok kolay, sadece kan vermek. Gelin kan bağışı yapalım çocuklarımız ölmesin” ifadesini kullandı.

“10 Ekim’de İstanbul’da olacağım”

İstanbul’a ulaşacağı gün ile ilgili de bilgi veren Yücel, “Diliyorum ve inanıyorum ki hedefim başarılı olacak. Yarın Kızılcahamam’da olacağız. Oradan sonra rotamızı İstanbul’a çevireceğiz. Planlarıma göre 10 Ekim’de İstanbul’da olacağım. Rotamın üzerinde olan arkadaşlarımdan rica ediyorum bulunduğumuz şehirlerde bir araya gelelim veya Kızılay’ın kan alma noktalarına giderek ’kök hücre konuru’ olmak istiyorum demelerini istiyorum. Kahraman olmak yolunda ilk adımı atmanızı diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA