Kuşlubahçe'nin Deresinde Temizlik

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Kuşlubahçe Mahallesi’nde yer alan derede ıslah çalışmalarının ardından su taşkın riskini ortadan kaldırmak için bin 800 metrelik temizlik çalışmasına başladı.

Kuşlubahçe'nin Deresinde Temizlik
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçe genelinde bulunan dereleri daha sağlıklı hale getirmek için temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Şehzadeler ilçesine bağlı Kuşlubahçe Mahallesi’nde yer alan derede ıslah imalatı kapsamında 357 metre betonarme U kesit, 7 metre boyunda 2 metre genişliğinde yaya geçiş yolu ve 390 metre korkuluk çalışmasını tamamladı. MASKİ, ıslah çalışmalarının ardından olası su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla bin 800 metrelik dere temizlik çalışmasına başladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun olduklarını belirten Kuşlubahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Vardar, “Mahallemizde yer alan derede MASKİ sağolsun düzenli bir şekilde temizlik çalışması yürütüyor. Dere içerisinde büyüyen sazlıklar, kötü koku ve pisliğe neden oluyordu. Yapılan temizlik sayesinde bu sorunumuz ortadan kalkacak. Islah da çok güzel oldu. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA