Kulp Belediyesi İlçeyi Yeniden İnşa Ediyor

Diyarbakır’ın Kulp İlçe Belediyesi tarafında hazırlanan proje kapsamında Yenimahalle Lise Caddesi üzerinde bulunan 33 iş yerinin yıkımına başlandı. Yıkılan bu 33 eski yapının yerine yeni ve modern iş yerleri inşa edileceği belirtildi.

Kulp Belediyesi İlçeyi Yeniden İnşa Ediyor
İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kulp Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Fatih Dülgeroğlu’nun talimatıyla Lise Caddesi, Sokak Sağlıklaştırması Projesi kapsamında yenileniyor. Hazırlanan proje kapsamında, Lise Caddesi üzerinde ilçe belediyesine ait 33 eski yapının yıkılarak yerine modern mimariye uygun iş yerleri inşa edileceği bildirildik. Cadde üzerinde bulunan diğer yapıların ise projeye uygun bir şekilde dış cephe giydirmeleri yapılacağı belirtildi. Trafiğe kapatılacak olan cadde yeni yol ve kaldırımların çalışma sonrasında daha kullanışlı bir hale geleceği ve uygulanacak peyzaj, ışıklandırma ile vatandaşların daha fazla tercih edebileceği bir merkez haline dönüşmesinin sağlanacağı açıklandı.

Göreve başladığı günden bu yana vatandaşlarla sürekli diyalog halinde olan Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu, ilçe merkezinin modern bir yapıya kavuşması için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Başkan Dülgeroğlu, ilçenin kalkınması ve modern bir yapıya kavuşması için birçok proje hazırladıklarını, Lice Caddesi üzerinde bulunan eski yapıların yıkılarak yerlerine modern yapılar inşa edileceğini dile getirdi. Başkan Dülgeroğlu, "Burada güzel bir görüntü içerisinde modern iş yerleri inşa edeceğiz ve bu dükkanları mevcut kiracılara teslim edeceğiz. Kulp ilçesi Yenimahalle Lise Caddesi Sokak Sağlıklaştırması Projesi 18 Ağustos 2017 tarihinde 2 milyon 647 bin Türk lirası bedelli ile ihale edildi. Toplam bin 210 metrekare tek katlı 6 blok yeni yapıdan oluşacak 33 iş yeri yapılacak. Mevcut bazı yapıların bakım onarımı, lise meydanın düzenlenmesi ile 500 metre uzunluğunda kaldırım ve yol çalışmasını barındıran proje sözleşme imzalandıktan 120 iş günü sonra teslim alınacaktır. Sokak sağlıklaştırması projesinin tamamlanmasıyla Lise Caddesi Kulp’un prestij merkezi haline gelerek, şehrin görüntüsü önemli ölçüde değişecektir. Esnafımız metruk binalardan kurtulup modern binalara geçecektir. Böylece hem şehir hem de esnaf kazanacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA