Kocaeli'ye Yayalar İçin İki Yeni Köprü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki noktada projelendirdiği yaya köprüleri şekilleniyor.

Kocaeli'ye Yayalar İçin İki Yeni Köprü
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yayaların güvenle yolun karşısına geçebilmeleri için belli noktalara yaya köprüleri inşa etmeye devam ediyor. D-100 Karayolu üzerine üç adet çelik yaya köprüsü inşa eden Ulaşım Daire Başkanlığı yaya geçişini güvenli hale getirmek için kentin iki bölgesine daha yaya köprüsü inşaatını sürdürüyor. Öte yandan Seka Devlet Hastanesi önündeki üst geçide de merdiven ve asansör ilave edildi.

Çalışma kapsamında Kandıra-İzmit Yolu İzmit Kaymakamlığı Yenişehir Mahallesi- Yahya Kaptan arasında yapılan yaya köprüsünün tabliyesi yerleştirildi. Köprünün merdiven kısımlarının yapımı sürüyor. Bu yaya köprüsünde de yaklaşık 120 ton çelik malzeme kullanılıyor. Yuvacık KO-MEK önündeki çelik yaya köprüsünün çalışmaları tamamlandı. Çalışmada yaklaşık 80 ton çelik malzeme kullanıldı. Yaya köprüsü boya ve dolgu işlerinin tamamlanmasının ardından kullanıma açılacak. Ayrıca proje kapsamında Seka Hastanesi Köprülü Kavşağı’nda güney kısmına merdiven ve engelli asansörü yapıldı.

Yaya köprülerinin yapımında yaklaşık 300 ton çelik malzeme ile 550 metreküp beton ve 43 ton nervürlü donatı çeliği kullanıldı. Köprüler için 2 bin metreküp kazı ve 1500 metreküp dolgu çalışması gerçekleştirildi.

Köprü zeminlerine 450 metrekare tartan pist, 850 metrekare de yarı kapaklı cephe kaplama imalatları yapılıyor.
Kaynak: İHA